Μια εμβληματική μορφή της δημοσιογραφίας – και την τελευταία δεκαετία της πολιτικής σκηνής της χώρας – ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος που έφυγε από τη ζωή έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 72 ετών. Ηταν, όπως λένε, όσοι τον γνώρισαν ένας αριστερός με όλη την έννοια της λέξης και έτσι παρέμεινε έως το τέλος της ζωής του.
Οσοι εργαστήκαμε μαζί του στο «Βήμα» τον θυμόμαστε για τη σταθερότητα στις ιδέες του, για την οξυδέρκειά του και κυρίως για την προθυμία του να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους νεότερους συναδέλφους του. Ποτέ δεν τον αντιμετώπιζαν οι συντάκτες ως διευθυντή σύνταξης, αλλά ως έναν συνάδελφο ίσο με αυτούς, έτοιμο να βοηθήσει. Ισως να ήταν ο διευθυντής σύνταξης που έβαζε τους πιο ιστορικούς και τους πιο ευρηματικούς τίτλους. Και το σημαντικότερο, έπαιρνε αυτός την ευθύνη για κάθε αστοχία.
Από «Το Βήμα» έφυγε προκειμένου να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εξέλιξη που κατά κάποιον τρόπο συνδυάστηκε με την αναγέννηση του κόμματος και την άνοδό του σταδιακά προς την εξουσία.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε υπάρξει από τους στενότερους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας μας. Μάλιστα ο Τσίπρας έσπευσε να γράψει στο twitter: «Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο. Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με την καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι, σύντροφε»!
Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου θα γίνει σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.