Πόσο άντεξε το αφήγημα του καλύτερου πρωταθλήματος της τελευταίας 20ετίας; Με την πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου, εξίμισι ακριβώς μήνες. Μέχρι προχθές Δευτέρα 5 Μαρτίου. Βγήκε η απόφαση, για τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ, βγήκαν και τα μαχαίρια. Οι φίλοι γίνανε εχθροί. Οι θεματοφύλακες της εξυγίανσης, μάγειροι δικαστικών αποφάσεων. Εκεί που τα λάθη των διαιτητών ήταν ανθρώπινα κι όλοι ευνοούνται κι αδικούνται ισότιμα, αρχίσαμε να μετράμε γκολ οφσάιντ και κόκκινες κάρτες που χαρίστηκαν.

Ιδού πώς κατήντησε το καλύτερο πρωτάθλημα, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της πλευράς ΠΑΟΚ, για τη μέχρι προχτές το απόγευμα φίλη και σύμμαχο ΑΕΚ.

– Η δίκη ήταν στημένη.

– «Υπεύθυνος» για την απόφαση με την οποία μηδενίστηκε ο ΠΑΟΚ είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

– Ο Κοντονής έπαιξε ΑΕΚ, γιατί στις προσεχείς εκλογές θα πολιτευθεί στη Β’ Αθηνών.

– Ο Σιδηρόπουλος στο Ατρόμητος – ΑΕΚ δεν απέβαλε τους Μοράν – Λιβάγια, ενώ το γκολ της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ.

– Η ΑΕΚ ξεχνάει τα γκολ οφσάιντ που έχει βάλει φέτος, ενώ με τους προβληματικούς χαρακτήρες (ποδοσφαιριστών) που διαθέτει έχει γλιτώσει καμιά δεκαριά κόκκινες.

– Τα επεισόδια στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός πέρασαν ατιμώρητα.

Ο ένας από τους δύο Πόντιους, που θα έφτιαχναν το ποδόσφαιρο, για τον άλλον.

Μέχρι και τον ανυπέρβλητο Χαράλαμπο – Σταύρο Κοντονή κρέμασαν στο τσιγκέλι. Αυτόν που έδωσε πρώτος και καλύτερος των υπέρ όλων αγώνα για να φύγουν οι γκρανκάσες από την ΕΠΟ. Και να εγκατασταθούν οι δικοί τους Γραμμένος – Δέδες. Αυτόν που αποθέωναν, γιατί επέβαλε στα δικαιοδοτικά όργανα τους τακτικούς δικαστές. Και τώρα τους αποκαλούν «στημένους». Ιδού, λοιπόν, που το αφήγημα της εξυγίανσης έβγαλε στην τελική μέχρι και δράκο από τη Ζάκυνθο.