Σκηνές βίας με άγριες συμπλοκές και ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς των ΜΑΤ, με τραυματισμούς και χρήση χημικών διαδραματίσθηκαν χθες έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τα πιο σκληρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς, χρήση χημικών και τρεις τραυματίες πολίτες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, έγιναν το μεσημέρι έξω από κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας. Η ένταση πυροδοτήθηκε και ακολούθησαν συμπλοκές όταν ο επικεφαλής της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε το κτίριο απέρριψε το αίτημα των συγκεντρωμένων να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος Δεν πληρώνω. Επέτρεψαν την είσοδο μόνο στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στον Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν και επέμεναν στο αρχικό αίτημα των συγκεντρωμένων.

Αυτή η αντίδραση της Αστυνομίας εξόργισε τους διαδηλωτές που φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν προς τον αστυνομικό κλοιό. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές, πάλη μάχη με σώμα ενώ οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβγαλαν τα κλομπ και χτύπησαν διαδηλωτές. «Σταματήστε να χτυπάτε» φώναζαν διαδηλωτές προς τα ΜΑΤ που συνέχισαν τις επιθέσεις κάνοντας και χρήση χημικών.

Μια 60χρονη γυναίκα τραυματισμένη σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και όπως διαπιστώθηκε φέρει κακώσεις από τον ξυλοδαρμό και έχει αναπνευστικά προβλήματα. Οι σκληρές εικόνες από τις επιθέσεις των ΜΑΤ έσυραν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση να εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για τα επεισόδια διατάχθηκε διοικητική έρευνα ενώ σχηματίζεται δικογραφία.

Σοβαρά επεισόδια με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες και οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με κλωτσιές.