Ενάντια στο νέο «σφαγιασμό των συντάξεών» τους με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, απαιτώντας την επιστροφή όσων τους έχουν ήδη αφαιρεθεί με το νόμο Κατρούγκαλου (4387/16) διαδήλωσαν στην πλατεία Κοτζιά τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με τις νέες περικοπές των συντάξεών μας πλέον αυτές γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί τα πάντα είναι πληρωμένα με τη δουλειά μας δεν τα χρωστάμε σε κανέναν».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των Οργανώσεων ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, και του παρέδωσε υπόμνημα με αιτήματα.

Οι συνταξιούχοι έκαναν κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα τους «έως ότου ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση».

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα παρανόμως παρακρατηθέντα

Ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος έκανε λόγο περί ανοίγματος ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης προς επιστροφή των «παρανόμως παρακρατειθέντων» σε περίπου δύο εβδομάδες, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία συνταξιούχων, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Όπως είπε ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, επί της ουσίας δεν πήραν κάποια άλλη «υπόσχεση» ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.