Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για σωρεία επιθέσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εκτός από τους αρχικούς πέντε, κατά την πορεία των ερευνών συνελήφθησαν άλλοι δύο ακροδεξιοί και σήμερα οδηγούνται όλοι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Εκτός από αυτούς τους επτά, ωστόσο, συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ" οίκον ερευνών. Οι συγκεκριμένοι δεν περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν ανεξάρτητα στον εισαγγελέα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 κατ" οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Η ιστορία της οργάνωσης

Η Combat 18 (ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α – Η, Adolf Hitler) φέρεται να δημιουργήθηκε το 1992 στη Βρετανία. Μέλη της οργάνωσης είχαν θεωρηθεί ύποπτα για αιματηρές επιθέσεις κυρίως εις βάρος μεταναστών, ενώ είχαν βρεθεί δεσμοί με άγγλους χούλιγκαν. Στην Ελλάδα είχε εμφανιστεί προ πενταετίας μαζί με την οργάνωση Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ) που αποδίδεται στον γνωστό ακροδεξιό Περίανδρο, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή . 

Μέλος αυτών των ακροδεξιών ομάδων με το ψευδώνυμο Νέρωνας είχε συλληφθεί προ μερικών ετών στη Ρόδο, κατηγορούμενο για 14 εμπρηστικές επιθέσεις, ανάμεσά τους στο τουρκικό προξενείο, σε γραφεία κομμάτων, συλλόγους αλλοδαπών κ.λπ. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποσυνδέονται από την πρόσφατη επίθεση στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, όπου σημειώθηκε τραυματισμός δικηγόρου.