Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ζήτησε από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει με σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δηλώνοντας ότι μπορεί να θέσει σε κινδύνους την οικονομία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις συνέπειες ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου και καλούμε τον Λευκό Οίκο να μην προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε ώθηση στην οικονομία και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να διακινδυνέψουμε αυτά τα κέρδη», δήλωσε η Ασλι Στρονγκ, εκπρόσωπος του Ράιαν.

Ο εμπορικός πόλεμος τον οποίο απειλεί ν’ αρχίσει ο πρόεδρος Τραμπ έχει προκαλέσει πολιτικό ρήγμα στις τάξεις των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με προειδοποιήσεις για αντίποινα από εταίρους των ΗΠΑ, όπως την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου δεν έχουν αποκλείσει τη λήψη πολιτικής δράσης στο μέλλον, αν ο αμερικανός πρόεδρος ακολουθήσει στα σχέδιά του για την επιβολή δασμών, ανέφερε πηγή των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να διευκρινίσει ποιες ενέργειες εξετάζουν οι βουλευτές.