Πολύ μεγάλα ύψη υετού (βροχή και χιόνι) κατέγραψε το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018. Τα μεγαλύτερα ύψη παρατηρήθηκαν στο Αν. Πήλιο και στα ορεινά της Ηπείρου, με 1.457 χιλιοστά στη Ζαγορά και 954 mm στα Θεοδώριανα Άρτας αντίστοιχα.

Ακόμη 9 μετεωρολογικοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο και το Άγιο Όρος κατέγραψαν πάνω από 600 χιλιοστά τους τελευταίους δύο μήνες, τιμή αρκετά υψηλότερη από την μέση τιμή των τελευταίων 10 ετών περίπου. Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι στο Εθνικό Αστεροσκοπείο,Σταύρος Ντάφης και Ιωάννης Κωλέτσης, το μέσο ύψος υετού στη Ζαγορά για τον μήνα Φεβρουάριο τα τελευταία 8 έτη είναι 186 χιλιοστά όμως φέτος καταγράφηκαν 1.155 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Συγκριτικά, στη Ζαγορά σημειώθηκε ο διπλάσιος σε ποσότητα υετός από ότι καταγράφεται κατά μέσο όρο στο Λονδίνο μια ολόκληρη χρονιά. Το ρεκόρ μεγαλύτερου ύψους μηνιαίου υετού στην Ευρώπη κατέχει ο ορεινός μετεωρολογικός σταθμός Aigoual στη Νότια Γαλλία, σε υψόμετρο 1.567μ, με 1.856 χιλιοστά υετού τον Οκτώβριο του 1913.

Το αντίστοιχο ρεκόρ σε κατοικημένη περιοχή στην Ευρώπη κατέχει ο μετεωρολογικός σταθμός του Grøndalen στη Νορβηγία με 1.190 χιλιοστά τον Ιανουάριο του 1989, δηλαδή μόλις 35 χιλιοστά περισσότερα από τη Ζαγορά τον φετινό Φεβρουάριο.