Ο Αστέρας σταμάτησε τον ΠΑΟΚ, στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, καθώς, μετά από εκπληκτικό παιχνίδι (ίσως το καλύτερο, έως τώρα, στη σεζόν) νίκησε με 3-2, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κυριακόπουλο (18′), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 37ο λεπτό με τον Κάμπος, για να πάρουν ξανά την πρωτοπορία οι γηπεδούχοι στο 53′ με τον Τόνσο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ιγκλέσιας χάρισε την (απίστευτη) νίκη στην ομάδα του!

Δυνατό και με πολλλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να ξεκινά πολύ δυνατά και να κυριαρχεί στα πρώτα 30 λεπτά. Μόλις στο 2′ απείλησαν για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, έσκασε η μπάλα και ο Πασχαλάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 14ο λεπτό απείλησε ξανά ο Αστέρας, όταν κεφαλιά του Μανιά, που τον ξέχασε εντελώς η άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα πέρασε, λίγο πάνω, από την αντίπαλη εστία. Οι προσπάθειες των παικτών του Σάββα Παντελίδη καρποφόρησαν στο 18′. Τότε βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Τσιλιανίδη να δίνει στον Τόνσο, ο οποίος άφησε έξυπνα για τον Κυριακόπουλο, που με συρτό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη και ξεσήκωσε τις κερκίδες, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ και στο 32′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Τότε οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Κυριακόπουλο να τροφοδοτεί τον Μανιά και τον Πασχαλάκη να χάνει την ισορροπία του. Ο επιθετικός των Αρκάδων έφυγε λίγο αριστερά και πλάσαρε τον αντίπαλο πορτιέρο, προσπαθώντας να βρει την αντίθετη γωνία και έστειλε την μπάλα εκτός, ενώ περίμενε ο Τσιλιανίδης μόνος προ κενής εστίας…

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και στο 37′ να φθάσει στην ισοφάριση. Ο Μακ έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Κάμπος, που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στην επανάληψη η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων, ψάχνοντας τη νίκη. Ο Αστέρας, όμως, ήταν εκείνος που πήρε ξανά την πρωτοπορία στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, έπειτα από κλέψιμο που έγινε από τα αριστερά, ο Κυριακόπουλος έκανε ωραία σέντρα, στρώθηκε η μπάλα στον Τόνσο, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 65′ προσπάθησε ν’ απαντήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ τροφοδότησε τον Πρίγιοβιτς και αυτός τον Πέλκα, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Ο Λουτσέσκου ενίσχυσε, στη συνέχεια, την επιθετική γραμμή της ομάδας του με τις αλλαγές και η ομάδα της Θεσσαλονίκης άρχισε να «πολιορκεί» την άμυνα του Αστέρα.

Στο 76′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Ασεβέδο, κεφαλιά του Πρίγιοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης. Αμέσως μετά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε πάλι, αυτή τη φορά νέα κεφαλιά του Βαρέλα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει, καθώς ο Ιγκλέσιας ανέτρεψε τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ εκτέλεσε το πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ολα έδειχναν πως αυτό θα ήταν και το τελικό σκορ, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αστέρας κατάφερε να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (!), ύστερα από αντεπίθεση, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε σε θέση βολής και μετά από το σουτ του η μπάλα βρήκε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες.

Ο διαιτητής, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τριανταφυλλόπουλο, Ιγκλέσιας, Ντουντού – Ασεβέδο, Πρίγιοβιτς, Πέλκα.

:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (46′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού), Τσιλιανίδης, Μανιάς (84′ Καλτσάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69′ Ασεβέδο), Πέλκας, Μακ (57′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (83′ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.