Μια απίστευτη ιστορία ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών τα άφηνε νηστικά και τα έβαζε να διαλογίζονται λέγοντας τους πως αυτό είναι το σωστό με τα τέσσερα αγόρια και το ένα κορίτσι να υπακούουν για να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό.

Η οικογένεια μετακόμισε τα τελευταία έξι χρόνια στον Άγιο Δημήτριο. Αρχικά έμεναν σε τροχόσπιτο σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Οι γείτονες, βλέποντας τι περνούσε η οικογένεια, κάθε τόσο βοηθούσαν κρυφά ή φανερά τα ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 9 ετών έως 17.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, όταν ο δήμος Αγίου Δημητρίου προθυμοποιήθηκε να τοποθετήσει τη μητέρα με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας, ο πατέρας έγινε έξω φερνών και δεν το επέτρεψε λέγοντας πως δεν θα γίνει χαμάλης κανενός.

Η μητέρα, κακοποιημένη και εκείνη από τον σύζυγο της, δεν του έφερνε ποτέ αντίρρηση καθώς τον φοβόταν.

Πριν από μια εβδομάδα σε ένα διαπληκτισμό τα δύο παιδιά είπαν στον πατέρα τους ότι θα τον κλείσουν φυλακή μην αντέχοντας άλλο τη βία και την καταπίεση. Η απειλή αυτή τον εξόργισε ακόμα περισσότερο και τους απείλησε με ένα μαχαίρι ότι θα τους σκοτώσει όλους και μετά θα αυτοκτονήσει.

Η σκηνή αυτή ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τα αγόρια να φύγουν από το σπίτι και να βρουν καταφύγιο στο σχολείο τους. Η διευθύντρια στο άκουσμα των λεγομένων τους κάλεσε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και την αστυνομία. Ο πατέρας μετά από εισαγγελική παρέμβαση συνελήφθη και αυτή τη στιγμή είναι έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.