Με ασπίδες, κλομπ αλλά και δακρυγόνα απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών που οργάνωσε χθες το μεσημέρι το ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μεγάλη ένταση προκλήθηκε μεταξύ διαμαρτυρομένων και αστυνομικών και στη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην οδό Σταδίου. «Δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση με χημικά, ενώ εμείς το μόνο που ζητήσαμε ήταν να ανέβει στο γραφείο αντιπροσωπεία των συνδικάτων» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας Βασίλης Σταμούλης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση δεκάδων μελών ΠΑΜΕ, που ήρθαν στα χέρια με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες και αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει τον λαό».

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΕ. Την ίδια στιγμή, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Σταδίου τα πνεύματα ήταν οξυμμένα και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν μέλη της ΛΑΕ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο κτίριο. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με σύνθημα «όχι στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη – όχι στις διώξεις του κινήματος», ενώ σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ χαρακτήρισε ντροπή το «ότι το αθηναϊκό κέντρο έχει φτάσει στο σημείο να αστυνομοκρατείται κυριολεκτικά από ολόκληρη, σχεδόν, την αστυνομική δύναμη και τα ΜΑΤ που προστατεύουν, υποτίθεται, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση, τα συμβολαιογραφικά γραφεία, λες και είναι κέντρα ληστείας των πολιτών που προκαλούν το μίσος τους».

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αστυνομικοί τού απαγόρευσαν την είσοδο σε πολυκατοικία στην οδό Ακαδημίας, όπου βρίσκεται γραφείο συμβολαιογράφου.