Η Μίλαν έκλεισε ραντεβού με τη Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας που είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαΐου, στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Η Μίλαν απέκλεισε στα πέναλτι τη Λάτσιο στο Ολίμπικο. Κι οι δύο μεταξύ τους αγώνες τέλειωσαν 0-0 όπως και η παράταση στο ματς της Τετάρτης και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο ο Τζίτζι Ντοναρούμα, που «απάντησε» και στις δύο αποκρούσεις του, επίσης εξαιρετικού, Θωμά Στρακόσια, κρατώντας τη Μίλαν στο… κόλπο, για να έρθει ο Λουίς Φελίπε να στείλει την μπάλα στην… εξέδρα στο 7ο πέναλτι και ο Αλέσιο Ρομανιόλι να ευστοχήσει στο τελευταίο στέλνοντας τη Μίλαν στον τελικό

Η Γιουβέντους προκρίθηκε για ακόμα μία χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι πρωταθλητές του Μαξ Αλέγκρι νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0) την Αταλάντα και στο Τορίνο, χάρις στο γκολ του Μίραλεμ Πιάνιτς στο 75ο λεπτό με πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Γιούβε» έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ είναι η πολυνίκης του θεσμού με 12 τίτλους.