Τη διακοπή του πρωταθλήματος με παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού ζήτησε χθες η ΑΕΚ, μέσω επιστολής της προς τον Γιώργο Βασιλειάδη. Η Ενωση κάνει λόγο για ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί από τη στιγμή που εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις για ποινές, οι οποίες επηρεάζουν τη βαθμολογία και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Με τη συγκεκριμένη κίνηση της ΑΕΚ να σχετίζεται με όσα έγιναν στην Τούμπα και την απόφαση που αναμένεται για την ποινή του ΠΑΟΚ, όπως και το θέμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού, για την οποία οι Ερυθρόλευκοι έχουν ασκήσει έφεση. Ζητώντας παράλληλα να εξεταστούν και περιπτώσεις αγώνων που προηγήθηκαν, για τους οποίους υπάρχουν «σκιές». «Φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά το ματς του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα.

Η Ενωση προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση με στόχο να προασπίσει τα συμφέροντά της. Καθώς μια χρονιά ιδιαίτερα απαιτητική και κοπιαστική, με υποχρεώσεις σε τρεις διοργανώσεις, μπήκε στο πιο κομβικό σημείο της. Και το ομιχλώδες τοπίο που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος, σίγουρα επηρεάζει ακόμα περισσότερο την καταπονημένη τη φετινή σεζόν ΑΕΚ.

Πάντως, παρότι από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση, πηγές από το περιβάλλον του ανέφεραν ότι δύσκολα θα υπάρξει τέτοιου είδους παρέμβαση από μεριάς του. Μιας και φαίνεται πως ο Γιώργος Βασιλειάδης εκτιμά ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα όξυνε ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα των ημερών. Με τις υποθέσεις που εκκρεμούν να παραμένουν αποκλειστικά στα χέρια της αθλητικής Δικαιοσύνης, η οποία και είναι αρμόδια για να βγάλει τις τελικές αποφάσεις.

Προβλήματα ενόψει ΑΕΛ

Εως και έξι απουσίες είναι πιθανό να έχει το ρόστερ της ΑΕΚ στον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ, στη Λάρισα, καθώς εκτός προπόνησης με προβλήματα τραυματισμών έμειναν χθες οι Αραούχο, Σιμόες, Γιακουμάκης, Κονέ, Λόπες και Τσόσιτς. Σήμερα θα φανεί αν υπάρχει για κάποιον εκ των παραπάνω ελπίδα να τεθεί αύριο στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος βλέπει το απουσιολόγιο να παραμένει γεμάτο ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που έρχονται, με πρώτο το ματς Κυπέλλου στο AEL FC Arena. Πάντως χθες ο ισπανός τεχνικός επιχείρησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του μετά το στραβοπάτημα με τον Ατρόμητο, τονίζοντας ότι παρά τα λάθη που έγιναν στο εν λόγω ματς, η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη. Κάτι που θα κοιτάξει να κάνει στα επόμενα παιχνίδια που έχει μπροστά της, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ.

«Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε και δεν πήραμε ένα ματς που έδειχνε δικό μας. Χάσαμε ξανά την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι και το πληρώσαμε. Ομως δεν θέλω να βλέπω απογοήτευση. Παραμένουμε μέσα στους στόχους μας και πρέπει να τα δώσουμε όλα για το νταμπλ από δω και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ στα Σπάτα.