Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες, μετά τη μεγάλη πτώση των δεικτών πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, κατέγραψε η Γουόλ Στριτ με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ για περισσότερες από τρεις αυξήσεις των επιτοκίων εντός της φετινής χρονιάς, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 299,24 μονάδες (-1,16%) και έκλεισε στις 25.410,03 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 7.330,35 μονάδες, χάνοντας 91,11 μονάδες ή -1,23%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης έκλεισε στις 2.744,28 μονάδες, μειωμένος κατά 35,32 μονάδες ή -1,27%.

«Αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία»

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο νέος πρόεδρος της Fed εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία, δηλώνοντας ότι οι δικές τους προβλέψεις σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη βελτιώθηκαν από τον Δεκέμβριο, χάρη κυρίως στη φορολογική μεταρρύθμιση που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

«Ο Τζερόμ Πάουελ δείχνει έτοιμος να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό» σχολίασε ο Πίτερ Καρντίγιο, αναλυτής στη First Standard Financial.

Σύμφωνα δε με τον Καρλ Χίλινγκ της LBBW, ο Πάουελ «μοιάζει ανοιχτός και για μια τέταρτη αύξηση των επιτοκίων φέτος» αντί για τις τρεις που σχεδίαζε η Fed.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από