Στην Τρίπολη βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

Η καινοτομία στην αγροτοδιατροφή είναι παράγοντας που μπορεί να ωθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ξενάγησή του στην εταιρεία Arcafroz, στην Τρίπολη.

Ο πρωθυπουργός, έφθασε στις 2.40 μ.μ. στην ελληνική εταιρεία που παράγει φρέσκους χυμούς μήλου και ροδιού και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παραγωγούς, προμηθευτές, εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία, τα προϊόντα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της.

Κατά την επίσκεψη, τονίστηκε η σημασία της τεχνολογικής αναβάθμισης της παραγωγής μέσα από επενδύσεις και τη συμμετοχή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, στοχεύοντας σε υψηλή προστιθέμενη αξία για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ανταγωνιστικότητα που βασίζεται στην ποιότητα και την ένταση γνώσης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα στο πλαίσιο της συζήτησης για τον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κοινοτικοί πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική Συνοχής.

Όπως είπε, «γίνεται μία μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνοντας ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ένα από τα θέματα που συζήτησε -τώρα που φεύγει η Μ. Βρετανία από την ΕΕ και φεύγει και ένα μέρος των χρημάτων που συνεισέφερε- είναι αν θα διατηρηθεί ή αν θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός ή θα μειωθεί και δεδομένου ότι υπάρχουν νέες ανάγκες, για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό κλπ. Ακόμα και αν διατηρηθεί, όπως είναι το πιθανότερο, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει ένας κίνδυνος για τα κονδύλια και εκεί, προσέθεσε, πρέπει να δώσουμε μάχη, κυρίως οι χώρες του Νότου, να διατηρηθούν, διότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στις οικονομίες μας.

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία του με τον παραγωγό, ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα στήριξης «και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο». Τόνισε ακόμα ότι «ο πρωτογενής τομέας πρέπει να είναι η ατμομηχανή της οικονομίας» σημειώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια είχαμε τεράστιες απώλειες, όμως γίνονται πολύ σοβαρές προσπάθειες και εξυγίανσης και αναπροσαρμογής».

Novartis και στα φυτοφάρμακα

Προς το τέλος της επίσκεψης του πρωθυπουργού, παραγωγός με τον οποίο συνομιλούσε για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, του ζήτησε «να βάλει χέρι» και στα σκάνδαλα με τα γεωργικά φάρμακα.

«Η Νοβάρτις έχει και γεωργικά φάρμακα... εκεί βάλτε ένα χέρι...» είπε ο παραγωγός.

«Και εκεί σκάνδαλα κάνανε; Και στα φυτοφάρμακα;» Τον ρώτησε ο πρωθυπουργός.

«Δεν το ξέρετε εσείς, γιατί δεν έχετε ασχοληθεί. Δεν πιάνει πολιτικούς ίσως. Αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε γιατί το κόστος είναι τεράστιο» του είπε ο παραγωγός.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, τον δήμαρχο Τρίπολης Δ. Παυλή και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από