Αυστηρές ποινές σε όσους χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενώ παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόθεση του υπουργείου Υγείαςνα καθιερώσει ειδική ιατρική συνταγή, για τη χορήγηση αντιβιοτικών.

«Η κατάχρηση αντιβιοτικών και η χορήγηση φαρμάκων, χωρίς ιατρική συνταγή είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο μάλιστα ο ΙΣΑ προσέφυγε πρόσφατα στον εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του για την προστασία της δημόσιας υγείας», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα, για την Δημόσια Υγεία, το οποίο πολλές φορές έχει επισημανθεί από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία και να έχει λάβει μέχρι σήμερα μέτρα, για την αντιμετώπισή του. Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα.

Αποτελεί πάγια πεποίθηση του ΙΣΑ, ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, αναφέρει ο κ. Πατούλης και ζητάνα επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή καθώς θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τον ασθενή και τη Δημόσια Υγεία.