Ο Ρομέλου Λουκάκου απάντησε στην κριτική που δέχεται με γκολ και ασίστ, οδηγώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Τσέλσι με 2-1. Ο βέλγος επιθετικός ήταν ο δράστης της ανατροπής, καθώς η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε προηγηθεί με τον Γουίλιαν (32′). Επτά λεπτά αργότερα ο Λουκάκου ισοφάρισε, ενώ στο 75′ έδωσε την ασίστ στον Λίνγκαρντ που σκόραρε για το 2-1.

Η Γιουνάιτεντ παραμένει στη δεύτερη θέση, με δύο βαθμούς περισσότερους από τη Λίβερπουλ (4-1 τη Γουέστ Χαμ στο Ανφιλντ), ενώ η Τσέλσι υποχώρησε στην 5η θέση μετά την εκτός έδρας νίκη της Τότεναμ επί της Κρίσταλ Πάλας (1-0, με γκολ του Χάρι Κέιν στο 89′).

«Είναι μία ξεχωριστή νίκη καθώς η Τσέλσι είναι η κάτοχος του τίτλου. Παράλληλα, οι βαθμοί μάς επιτρέπουν να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση, κάτι που είναι ο στόχος μας. Οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια, καθώς μόνο έτσι μπορούσαν να νικήσουν μία τόσο δυνατή ομάδα» είπε ο Μουρίνιο.

«Πρέπει να είσαι καλύτερος στο τέλος του παιχνιδιού και όχι μόνο στο α’ μέρος. Είχαμε ευκαιρία να φύγουμε νικητές, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε καθώς πρέπει να διεκδικήσουμε θέση στην τετράδα» σχολίασε ο Κόντε.

Στα άλλα ματς (28η αγωνιστική): Λέστερ – Στόουκ 1-1, Μπόρνμουθ – Νιούκαστλ 2-2, Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 1-1, Γουέστ Μπρομ – Χάντερσφιλντ 1-2, Γουότφορντ – Εβερτον 1-0.

Στη βαθμολογία: Σίτι (27 αγ.) 72, Γιουνάιτεντ 59, Λίβερπουλ 57, Τότεναμ 55, Τσέλσι 53, Αρσεναλ (27 αγ.) 45.