Η Ξάνθη λύγισε την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στα «Πηγάδια», για την 23η αγωνιστική της Super League. Η ακριτική ομάδα κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Λισγάρα (55′) και Αλμπάνη (78′ αυτογκόλ). Η ήττα αυτή μεγαλώνει τα προβλήματα για τον Απόλλωνα, που συνεχίζει να κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Στο 12ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του, όταν ο Αλμπάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε γύρισμα για τον Στόουκς στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο δεύτερος δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα.

Στο 14′ απάντησε η Ξάνθη. Ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Ζησόπουλος παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά-ψαράκι, που έκανε από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά παραχώρησε κόρνερ.

Στο 31′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία για να προηγηθούν. Έπειτα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Ζίβκοβιτς έκανε κάκιστη έξοδο, αλλά ο Στόουκς αστόχησε μόνος προ κενής εστίας (!), ολοκληρώνοντας πολύ άτσαλα τη φάση.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Απόλλωνα. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 55ο λεπτό, όταν ο Λισγάρας με σκαστή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Τριάδη, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Τσόβιτς.

Στο 69′ ο Απόλλωνας έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ναδάλες βρέθηκε από τα αριστερά, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έστρωσε για τον αμαρκάριστο Στόουκς που έκανε και πάλι κακό τελείωμα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, παρότι υπήρχαν καλές προϋποθέσεις.

Στο 78′ έσβησαν οι ελπίδες του Απόλλωνα, καθώς μετά εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς από τα δεξιά, ο Αλμπάνης πήγε να διώξει άτσαλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» άθελα του το 2-0 για τη Ξάνθη, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

O διαιτητής, Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντουρίκτσοβιτς, Μπαξεβανίδη, Καμαρά, Λισγάρα – Στόουκς και Μενδρινό.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (57′ Κάστρο), Μεχία, Κίκε (46′ Τριάδης), Καμαρά, Ντουρίκτσοβιτς (84′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές (67′ Σιατραβάνης), Κύργιας, Παπάζογλου, Στάθης, Ναδάλες, Κονέ (84′ Ντίντακ), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Μενδρινός (79′ Ανιέτε), Στόουκς.