Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εκλογές στην Ένωση των Εισαγγελέων συμπίπτουν χρονικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Νοβάρτις, με αφορμή την οποία καίρια θεσμικά ζητήματα, όπως η ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών βρέθηκε για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Την ψήφο των συναδέλφων τους για το Δ.Σ που θα αναδειχθεί στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής , διεκδικούν με αλφαβητική σειρά οι :
Ακρίβου Βαΐα, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αργυρόπουλος Γεώργιος, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών,Ζαίρη Άννα ,Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου,Θεολογίτου Κέλλυ ,Εισαγγελέας Πρωτοδικών,Καλλίδης Νικόλαος ,Αντεισαγγελέας Εφετών,Καπαμά Χριστίνα ,Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάλλη Ροζαλία ,Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Μητρούλιας Δημήτριος ,Αντεισαγγελέας Εφετών,Μιχαηλίδης Ελευθέριος, Εισαγγελέας Εφετών,Μολδοβάνη Στέλλα, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών,Μπακαλώνη Αμαλία, Αντεισαγγελέας Εφετών, Μπακέλας Ευάγγελος Αντεισαγγελέας Εφετών, Μπουγιούκος Σωτήριος ,Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών,Παναγόπουλος Ιωάννης , Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών
Σταυρατή Σπυριδούλα, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Τσουλη Πολυξένη Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και Χαλβά Βασιλική Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που συμμετέχει στο ενιαίο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Αννα Ζαΐρη, η οποία είναι και επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με δήλωσή της θέτει ως πρωταρχικό το θεσμικό ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :

«Εν όψει των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, είναι επείγουσα ανάγκη να προβληθούν τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, που δεν είναι άλλα, από εκείνα που συνδέονται με το θεσμικό ζήτημα της Δικαστικής Ανεξαρτησίας.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης έχουμε πλήρη συναίσθηση της σημασίας της τόσο αμφισβητούμενης Δικαστικής Ανεξαρτησίας, που συνιστά θεμελιώδες θεσμικό πρόβλημα της Δημοκρατίας ενώ παράλληλα επιδρά στην ποιότητα της επαγγελματικής μας ζωής.

Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί για την επιβίωση της Δημοκρατίας κάθε προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, η ανεξαρτησία της οποίας αποτελεί ίσως την μόνη εγγύηση κοινωνικής και πολιτικής ειρήνης.
Οι συνεχείς δημόσιες επιθέσεις που δέχεται η Δικαστική Εξουσία είναι παλαιά και γνώριμη μέθοδος παρέμβασης στο έργο της, στην οποία απαντά έμπρακτα η σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων.

Η ακατάπαυστη διαστρέβλωση και εκμετάλλευση, όσων δικαστικών πράξεων ενδιαφέρουν διάφορα κέντρα εξουσίας, είναι πράξεις εσκεμμένης δυσφήμισης του έργου μας, στην οποία δεν πρέπει να εθιστούμε.
Αποτελεί ιστορική ευθύνη όλων των Λειτουργών της Δικαιοσύνης η με κάθε τρόπο πρόληψη και καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και απαιτείται συνεχής εγρήγορση για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού μας ρόλου, την οποία δεν επιδιώκουμε για προσωπική μας ωφέλεια αλλά για την βελτιστοποίηση της Έννομης Τάξης της Χώρας μας.
Με τις λίγες αυτές γραμμές ενώνω την φωνή μου με εκείνες των συναδέλφων μου, προκειμένου να μοιραστώ με τον Ελληνικό Λαό την αγωνία όλων μας για το μέλλον της Δικαστικής Ανεξαρτησίας, που συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από