Χρειάστηκε να βρίσκεται όρθιος στον πάγκο μιας ομάδας για 4η φορά στην καριέρα του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ο Ντράγκαν Σάκοτα για να κατακτήσει το τρόπαιο. Το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου 2018 θα το θυμάται πολλά χρόνια ο τεχνικός της ΑΕΚ, όταν με αρχηγό της Ένωσης τον γιο του, Ντούσαν, πρόσθεσε στο… παλμαρέ του και αυτόν τον τίτλο. «Kύπελλο είναι, το πρωτάθλημα είναι μακριά για να είμαστε ειλικρινείς. Το ευρωπαϊκό όνειρο όμως είναι ζωντανό,» δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά! Το άξιζαν! Ήταν ένας ωραίος τελικός. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Στη διοίκηση που έκανε προσπάθεια εδώ και χρόνια για να ανέβει η ομάδα και να φτάσει εδώ που βρίσκεται. Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δέχεται 73 πόντους στην Ευρωλίγκα και εμείς βάλαμε 88. Ιδιαίτερα για αυτό είμαστε υπερήφανοι. Μειώσαμε τα λάθη που συνήθως έχουμε. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν χάναμε έλεγχο. Ακόμα και όταν δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Ο κόσμος χάρηκε πάρα πολύ. Ήθελε ένα Κύπελλο, το θέλαμε πάρα πολύ. Φέτος έχουμε ακόμα και πολλά άλλα παιχνίδια,» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Σχετικά με το γεγονός πως αυτό το Κύπελλο ήρθε 50 χρόνια μετά το έπος του 1968 και για το αν θέλει να αφιερώσει τη νίκη σε κάποιον ο Σάκοτα τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια με πολλούς ανθρώπους που από την ομάδα του 1968, τους βλέπουμε στο γήπεδο. Σε όλους ανήκει αυτή η νίκη. Και στον πρόεδρο που ανέλαβε ομάδα από Α2. Και στον Νίκο Δημητρίου που έφυγε νωρίς. Τον σκεφτόμαστε και του ανήκει και αυτού, ένα κομμάτι της νίκης».

Αισθανόταν πίεση που δεν είχε κατακτήσει μέχρι τώρα Κύπελλο Ελλάδας ως προπονητής: «Στην Ελλάδα όχι, αλλά έχω κερδίσει δύο τρόπαια στη Σερβία στο Κύπελλο».

Κλήθηκε να καταθέσει τη γνώμη του για ως προς την παρουσία μαθητών στις εξέδρες στην Κρήτη. «Δεν θέλω να ανοίξω τέτοια κουβέντα. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κάνουμε Final-8. Στην Ισπανία π.χ., χαίρεται ο κόσμος το άθλημα. Τα μέτρα που πήραμε εδώ ίσως να ήταν αυτό που χρειαζόμαστε,» απάντησε.

Ρωτήθηκε επίσης πως νιώθει που έχει οδηγήσει την ΑΕΚ στο τελευταίο πρωτάθλημα και στο τελευταίο της Κύπελλο και είπε: «Λείπει ένα ευρωπαϊκό. Δεν ξέρω αν ένας προπονητής μπορεί να χορτάσει με τα Κύπελλα. Δεν νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Ήταν ευκαιρία σήμερα. Κάποια ματς δεν έχουν σχέση με Ευρωλίγκα. Προσαρμοστήκαμε πολύ καλά και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει μπροστά. Όσο περνούσε το παιχνίδι, ήταν φανερό ότι είχαμε αυτοπεποίθηση. Το θέμα ήταν να μην κάνουμε τα λάθη. Δίκαια πήραμε το Κύπελλο. Σίγουρα νιώθουμε όλοι καλά. Ένας τίτλος έρχεται μέσα στη χρονιά, είναι λίγο περίεργο, αλλά δεν θέλω τα παιδιά να σκεφτούν ότι τελείωσε η χρονιά»

Στο τέλος, ο Ντράγκαν Σάκοτα, σχολίασε ως προς την επιλογή του να διαμείνει η ΑΕΚ μια εβδομάδα στο Ηράκλειο και να προσαρμοστεί, ο Σάκοτα απάντησε: «Όταν κερδίζεις, έχεις δίκιο σε όλα. Μάλλον είναι έτσι. Δεν ήταν εύκολο να μείνουμε σε ένα σημείο. Δεν μας βοήθησε ο καιρός. Έμεναν μέσα τα παιδιά πολύ. Ήθελα να βγαίνουν λίγο έξω. Ευχαριστούμε την Κρήτη πάντως».