Ο μακελάρης του λυκείου φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα, είχε βόμβες καπνού και ενεργοποίησε τον συναγερμό για την πυρκαγιά προκειμένου να προκαλέσει χάος, να βγάλει τους μαθητές στους διαδρόμους και να καταφέρει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες.

Ο 19χρονος Νίκολαους Κρουζ ήταν αρματωμένος με επιθετικό τουφέκι AR-15 και εφοδιασμένος με πολλούς γεμιστήρες, σφαίρες και βόμβες καπνού.

Προσωπικό και μαθητές του σχολείου είπαν ότι χτύπησε συναγερμός πυρκαγιάς μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και επικράτησε το χάος αφού οι μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι να βγουν στους διαδρόμους με εντολή των καθηγητών τους.

Σεμινάριο για τυχόν επίθεση...

Στη συνέχεια, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί τους δόθηκε νέα εντολή να μπουν στις τάξεις και να κρυφτούν στις ντουλάπες.

Μαθητής, ο 15χρονος Ράιαν Γκοτ, δήλωσε μάλιστα στα μέσα ενημέρωσης ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί στο σχολείο συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δέχονταν επίθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα το πιθανό γι’ αυτούς ενδεχόμενο, ο συναγερμός να ενεργοποιήθηκε από τον δράστη προκειμένου να έχει «εύκολο έργο», πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από