Οι τσιρλίντερ της Βόρειας Κορέας έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Αποτελούν την ατραξιόν της διοργάνωσης τόσο για τους ξένους όσο και για τους ντόπιους, καθώς για πρώτη φορά οι Νοτιοκορεάτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους γείτονές τους.

Φυσικά, η φιλοξενία των συνολικά 424 μελών της αποστολής από τη Βόρεια Κορέα θα κοστίσει στους διοργανωτές πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια, καθώς η ΔΟΕ έχει αναλάβει μόνο τα έξοδα φιλοξενίας των συνολικά 22 αθλητών.

Στο παιχνίδι της ενωμένης Κορέας με την Ιαπωνία (εύκολη νίκη με 4-1 για τους φιλοξενουμένους) οι τσιρλίντερ βρέθηκαν προ εκπλήξεως και οι πανηγυρισμοί τους κόπηκαν… μαχαίρι όταν είδαν μπροστά τους τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν!

Φυσικά δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο σωσίας του, ο Χάουαρντ (το ψευδώνυμό του, καθώς για ευνόητους λόγους δεν έχει κάνει γνωστό το πραγματικό του όνομα), ο άνθρωπος που είχε δημιουργήσει αίσθηση και στην τελετή έναρξης, όταν είχε μιμηθεί τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ειδικότητά του πάντως είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Οι τσιρλίντερ την πάτησαν και μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν είναι ο αυθεντικός Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν σταθεί προσοχή.

Ατυχήματα

Κατά τα άλλα είχαμε και τα πρώτα ατυχήματα στους αγώνες, ευτυχώς με τα θύματα να μην έχουν σοβαρούς τραυματισμούς. Πιο τρομακτικό ήταν το ατύχημα της αμερικανίδας Εμιλι Σουίνι, στον τελικό του λουτζ, όταν έχασε τον έλεγχο του ελκήθρου της και χτύπησε με 110 χιλιόμετρα πάνω στις μπάρες μπροστά στα μάτια των γονιών της, τόσο με τα πόδια όσο και με το (προστατευμένο με ειδικό κράνος) κεφάλι. Τη γλίτωσε ευτυχώς με μελανιές. Οπως και ο 16χρονος ιάπωνας αθλητής του σνόουμπορντ Γιούτο Τοτσούκα, στον τελικό του halfpipe που είχε άσχημη πτώση. Σε ένα άθλημα όπου ο βασιλιάς (γνωστός και ως «ιπτάμενη ντομάτα» για το χρώμα των μαλλιών του) επέστρεψε στον θρόνο του. Ο Αμερικανός Σον Γουάιτ στην τελευταία του προσπάθεια νίκησε τον Ιάπωνα Αγιούμου Χιράνο και ανέβηκε και πάλι (για τρίτη φορά στην καριέρα του) στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου όπως και το 2006 στο Τορίνο και το 2010 στο Βανκούβερ, καθώς στο Σότσι (2014) είχε μείνει 4ος. Τα άκουσε όμως από τους συμπατριώτες του στο Διαδίκτυο, γιατί στη διαδικασία της απονομής πάτησε την αμερικανική σημαία που ακουμπούσε στο χιόνι!