Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έχει προνοήσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα λίγα αγαλματίδια θα προκαλούσαν προβλήματα. Θα αδικούσαν ερμηνείες και προσπάθειες που έχουν γράψει ιστορία στο κινηματογραφικό πανί. Τι καλύτερο λοιπόν από τη δημιουργία των Οσκαρ για τους δεύτερους ρόλους. Αγαλματίδια κι αυτά. Δίνουν λάμψη. Προσφέρουν κύρος. Και το κυριότερο ανοίγουν πόρτες για ακόμα καλύτερα συμβόλαια.

Παρατηρώντας κάποιος το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μπορεί εύκολα να διακρίνει περιπτώσεις παικτών που θέτουν υποψηφιότητα για Οσκαρ β’ ρόλου. Μπορεί να μην είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ισως τα φώτα να μην έχουν πέσει πάνω στις συγκεκριμένες φιγούρες όσο θα έπρεπε. Κρίνοντας πάντως από τα όσα έχουν προσφέρει στις ομάδες τους, αξίζουν μεγαλύτερης προβολής. Ασφαλώς και μεγαλύτερης αναγνώρισης.

Είναι παίκτες που ο ιδρώτας τους δεν «βαραίνει» τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κι ας έχουν κάνει την δύσκολη δουλειά. Στο φινάλε των αγώνων η μορφή τους μπορεί να μην έχει τη λάμψη συμπαικτών τους ή ακόμα πιο ζόρικα να μην έχουν κερδίσει το χειροκρότημα της εξέδρας. Η «Ομάδα» παρουσιάζει έξι παίκτες του φετινού πρωταθλήματος που έχουν κάνει τη διαφορά για τις ομάδες τους. Παίκτες που δείχνουν με την παρουσία τους ότι δεν έχουν τύχει της αναγνώρισης που θα έπρεπε βάσει της εικόνας που έχουν παρουσιάσει στους αγωνιστικούς χώρους.

Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος)

Ακούραστος εργάτης

Ενας ακούραστος εργάτης για τον Πανιώνιο, ένας παίκτης που έχει σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Γιώργος Μασούρας μπορεί να θεωρεί ότι είναι αδικημένος. Ο 24χρονος μέσος έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά και δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Εχει πετύχει τέσσερα γκολ, έχει δώσει μία ασίστ και γενικότερα η προσφορά του στον Πανιώνιο χαρακτηρίζεται ανεκτίμητη. Ο νεαρός άσος των Κυανέρυθρων είναι από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν, χωρίς όμως να θεωρείται «πολυδιαφημισμένος».

Μιχάλης Μανιάς (Αστέρας Τρ.)

Η επιλογή

που δικαιώθηκε

Ο 28χρονος επιθετικός του Αστέρα είναι από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν καθώς έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Τρίπολης. Ο Μανιάς έχει πετύχει εφτά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα. Οι Αρκάδες εμπιστεύτηκαν στο ξεκίνημα της χρονιάς τον υψηλόσωμο επιθετικό και αν μη τι άλλο δικαιώθηκαν με την επιλογή τους.

Αλφρέντο Μεχία (Ξάνθη)

«Μυρμήγκι» στη μεσαία γραμμή

Ο 28χρονος μέσος της Ξάνθης είναι διεθνής καθώς έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ονδούρας. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει ότι το όνομα του Μεχία μπορεί να συναγωνιστεί αυτό του Γέντρισεκ σε ό,τι αφορά την προβολή. Τα φώτα έχουν εστιάσει πάνω στον σλοβάκο στράικερ. Είναι αυτός που πετυχαίνει τα γκολ. Οσοι όμως έχουν παρακολουθήσει πολλά ματς της ακριτικής ομάδας αναγνωρίζουν την τεράστια δυναμική που προσφέρει ο έμπειρος μεσοαμυντικός στο παιχνίδι της Ξάνθης. Ενα «μυρμήγκι» στον χώρο της μεσαίας γραμμής για την Ξάνθη, ένας παίκτης που έχει δώσει πολλά στους Ακρίτες.

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς

(Πανιώνιος)

Η κινητήριοςδύναμη

Ο αυστριακός άσος του Πανιωνίου είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας της Νέας Σμύρνης σε ό,τι αφορά το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Ενας επιθετικός που μπορεί να σκοράρει, αλλά το κυριότερο, μπορεί και να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Πλατεία ακούστηκαν πολλά γκρίνιες και διαμαρτυρίες για τον 25χρονο άσο, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι ο Σπιριντόνοβιτς απέδειξε την αξία του. Δεν χωρά αμφιβολία ότι έχει βοηθήσει πολύ τους Κυανέρυθρους στο φετινό πρωτάθλημα.

Πέτρος Γιακουμάκης

(Λεβαδειακός)

Η αποκάλυψητων Βοιωτών

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που δεν έχουν την προβολή που θα έπρεπε, είναι ο Πέτρος Γιακουμάκης. Ο 26χρονος επιθετικός του Λεβαδειακού είναι η αποκάλυψη των Βοιωτών τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας πετύχει έξι γκολ (έχει δώσει και μία ασίστ) σε είκοσι παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Γιακουμάκης έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα της Λιβαδειάς και έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του. Μπορούσε να φανταστεί κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο 26χρονος φορ θα έκανε τόσο μεγάλη δουλειά για τον Λεβαδειακό; Κι όμως ο Γιακουμάκης αποδεικνύει πως είναι ο παίκτης που ηγείται του Λεβαδειακού τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Γιώργος Αθανασιάδης (Αστέρας Τρίπολης)

Εντυπωσιακή βελτίωση

Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης έχει κάνει μια πολύ καλή χρονιά και μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν ο βασικός γκολκίπερ των Αρκάδων. Ο Αθανασιάσης έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και δεν χωρεί αμφιβολία πως είναι από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα. Η βελτίωσή του είναι εντυπωσιακή και σίγουρα η προσπάθεια που έχει πραγματοποιήσει είναι αξιοπρόσεκτη.