Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε μεταξύ άλλων και τα ζητήματα που αφορούν την ισραηλινό-παλαιστινιακή διένεξη, ενώ κατά την έναρξη των συνομιλιών που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάντ του μετέφερε τις ευχές του Αμερικανού πρόεδρου.

«Μόλις τώρα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον κύριο Τραμπ. Εννοείται ότι μιλήσαμε και για την διευθέτηση της κρίσης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Θα ήθελα να σας μεταφέρω εκ μέρους του τις καλύτερες ευχές» δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών που έχει στην Μόσχα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Πούτιν δήλωσε ότι η Παλαιστίνη δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη διευθέτηση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των ενεργειών της Ουάσινγκτον. Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός μεσολαβητής στην ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό.