Με τη Μάντσεστερ Σίτι να φτάνει στο +16 από τη συμπολίτισσά της Γιουνάιτεντ, το ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ εντοπίζεται πλέον στις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στη μάχη για την παραμονή. Η νίκη της Νιούκαστλ επί της Γιουνάιτεντ (1-0) έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον τόσο στην τετράδα όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ανέβηκε στη 13η θέση, αλλά με δύο μόλις βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ τέσσερις ομάδες διεκδικούν τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κάναμε ομαδική δουλειά, παλέψαμε σε κάθε φάση, ήταν μια καταπληκτική προσπάθεια» είπε ο Μπενίτεθ, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο παραδέχτηκε ότι η Γιουνάιτεντ έχασε δίκαια: «Η άποψή μου είναι πως ακόμα και δέκα ώρες αν παίζαμε δεν θα σημειώναμε γκολ. Η Νιούκαστλ έπαιξε για την επιβίωσή της και εκμεταλλεύτηκε ένα δικό μας λάθος. Οι θεοί του ποδοσφαίρου ήταν μαζί της, αλλά κι οι παίκτες της έδωσαν τα πάντα».

Δύο βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ είναι πλέον η Λίβερπουλ που νίκησε εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον 2-0 (Φιρμίνο, Σαλάχ). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στις θέσεις του υποβιβασμού.

Τρένα

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε απλά άλλη μία ημέρα στη δουλειά, με το 5-1 επί της Λέστερ στο Ετιχαντ. Απλά πράγματα, τέσσερα γκολ ο Κουν Αγουέρο και τρεις ασίστ ο καταπληκτικός Κέβιν ντε Μπρόινε. «Η συμβουλή μου στους παίκτες είναι να μη μετρούν πόσα ματς απομένουν, αλλά να έχουν την προσοχή τους στο επόμενο» σχολίασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η ομάδα που φαίνεται πως χάνει και φέτος το τρένο για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Αρσεναλ. Με το γκολ του Χάρι Κέιν η Τότεναμ νίκησε στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου (1-0) και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έμεινε στην 6η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από την Τσέλσι, η οποία υποδέχεται απόψε τη Γουέστ Μπρομ. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσής του από τον πάγκο της Τσέλσι, ο Αντόνιο Κόντε υποστήριξε ότι αυτή δεν θα ήταν μια σωστή αντίδραση. «Δεν σκέφτομαι την πιθανότητα να φύγω. Είμαι απόλυτα πιστός στην ομάδα όπως και οι παίκτες και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο» είπε ο ιταλός τεχνικός.

Αλλα αποτελέσματα: Χάντερσφιλντ – Μπόρνμουθ 4-1, Εβερτον – Κρίσταλ Πάλας 3-1, Στόουκ – Μπράιτον 1-1, Σουόνσι – Μπέρνλι 1-0, Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ 1-0.

Βαθμολογία (27 αγ.): Σίτι 72, Γιουνάιτεντ 56, Λίβερπουλ 54, Τότεναμ 52, Τσέλσι (26 αγ.) 50, Αρσεναλ 45. Στη μάχη της παραμονής: Κρίσταλ Πάλας, Σουόνσι, Χάντερσφιλντ από 27, Σαουθάμπτον 26, Στόουκ 25, Γουέστ Μπρομ 20.