Στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να δοθεί η έγκριση στην εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του κόμματος για πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και οι εργασίες της θα ανοίξουν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να αναπτύξει τις παραμέτρους της υπόθεσης Novartis και να εξηγήσει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι υπέρ της πλήρους διαλεύκανσής της. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, θα πει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ενστάσεις που υπάρχουν μεταξύ κάποιων βουλευτών.

Η ανησυχία κάποιων είναι μήπως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να δέσουν τις κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων και ειδικά δύο πρώην πρωθυπουργών και τελικά η υπόθεση γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.