Τον εαυτό του στη διάθεση της Εισαγγελέως Διαφοράς, Ελένης Τουλουπάκη, δηλώνει ότι θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος όσον αφορά τις έρευνες για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή του προς την Εισαγγελέα ο κ. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο κ. Καμμένος προσθέτει στην επιστολή του ότι επειδή ο ίδιος ζήτησε «α) την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ», ζητά όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών, σημειώνει ότι δικαιούται: «α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».