Τη Νότια Κορέα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Η Κιμ Γιο-τζιονγκ είναι η νεότερη κόρη του γνωστού ως πολυαγαπημένου ηγέτη της Βόρειας Κορέας και Κιμ Τζονγκ-ιλ και o ρόλος της στην εξουσία άλλαξε πέρυσι, όταν ο αδερφός της Κιμ την προώθησε στο πολιτικό γραφείο του κυβερνώντος κόμματος.

Η ισχυρή αδερφή του Κιμ θα συνοδεύσει τον Κιμ Γιονγκ-ναμ, τον επικεφαλής του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης που θα ηγηθεί της 22μελούς αντιπροσωπείας αξιωματούχων που θα φτάσει την Παρασκευή στη Νότια Κορέα.

Η αποστολή της Βόρειας Κορέας, η οποία ήδη βρίσκεται στην Πιονγκτσάνγκ, αποτελείται από 280 άτομα, μεταξύ των οποίων αθλητές, μαζορέτες και δημοσιογράφοι.

H συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρείται ως ένα βήμα για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Πιονγκιάνγκ και Σεούλ, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δεν θα επηρεάσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Κιμ Γιονγκ-ουν και τις βλέψεις του.

Κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα παρελάσουν με κοινή σημαία.