Η νέα A-Class φέρει νέα και πιο σύγχρονη εμφάνιση, αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα και προάγει ακόμη περισσότερο τον τεχνολογικό της εξοπλισμό. Το γερμανικό μοντέλο, στη νέα του γενιά, μεγάλωσε σε διαστάσεις, και από 4,29 μέτρα άγγιξε τα 4,41 μέτρα – ενώ αυξημένο είναι και το μεταξόνιο των 2,72 μέτρων.

Η νέα εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τις πιο δυναμικές γραμμές, με επιθετικά στοιχεία στο εμπρός τμήμα, με τις σπορ πινελιές να δεσπόζουν σε κάθε γωνιά του αμαξώματος.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί σε τεχνολογικό επίπεδο. Το νέο μοντέλο θα φέρει αρκετά νέα συστήματα στον τομέα της άνεσης και ασφάλειας. Νέο είναι και το εσωτερικό του, όπου ο οδηγός θα έχει στη διάθεση του δύο οθόνες – από επτά ίντσες η κάθεμια ή δύο πιο μεγάλες10,2 ιντσών. Προηγμένο θα είναι και το σύστημα πολυμέσων που θα φέρει πολλές νέες λειτουργίες και εφαρμογές , τόσο για την ψυχαγωγία όσο και την ενημέρωση του οδηγού για την κατάσταση του οχήματος.

Οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο, χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι στα 370 λίτρων (+29 λίτρα σε σχέση με τον προκάτοχο του.).

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζει το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

Η νέα A-Class θα προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο κα ντίζελ. Το νέο μοτέρ 1.400 κ.εκ. στην έκδοση A 200 θα αποδίδει 163 ίππους με 250 Nm ροπής και θα συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Στην κορυφή ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης των 224 ίππων με ροπή 350 Nm . Οι φαν του ντίζελ μπορούν να ποντάρουν στον ιδιαίτερα οικονομικό πετρελαιοκινητήρα 1.5 λτ. με απόδοση έως 116 ίππους (Α 180 d) και ροπή έως 260 Nm.