Το θρίλερ στο Ανφιλντ δεν είχε νικητή. Η Τότεναμ έκλεψε τον βαθμό (2-2) με αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερησεων ο Τζόναθαν Μος και αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό.

Ο Σαλάχ με δύο γκολ παραλίγο να νικήσει μόνος του την Τότεναμ καθώς έδωσε δύο φορές προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Τότεναμ ισοφάρισε με Γουανιάμα (80′), έχασε πέναλτι με τον Χαρι Κέιν (85′, απέκρουσε ο Κάριους), στο 90+1 σκόραρε ο Σαλάχ για το 2-1 και στο 90+5 ισοφάρισε με το πέναλτι ο Κέιν που έφτασε τα 100 γκολ.

«Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τις αποφάσεις του βοηθού. Ηθελε να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Είναι δύσκολο να παίρνεις πάντα σωστές αποφάσεις. Οταν όμως έχουν δίκιο, πρέπει να λέμε συγχαρητήρια», είπε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Η Λίβερπουλ είναι πλέον ένα βαθμό πάνω από την Τσέλσι που απόψε αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Γουότφορντ. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ αν η Τσέλσι δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα, ο Αντόνιο Κόντε θα απομακρυνθεί και στη θέση του θα έρθει ο Λουίς Ενρίκε.

Απώλεια βαθμών για τη Σίτι

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε την Μπέρνλι ως «μία από τις πιο βρετανικές ομάδες όσον αφορά τις μεγάλες μπαλιές και τον τρόπο που αγωνίζεται» μετά το μεταξύ τους 1-1. Ωστόσο, ο καταλανός τεχνικός είχε παράπονα από τους παίκτες του σε ό,τι αφορά τις τελικές προσπάθειες: «Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Επρεπε να σκοράρουμε όσες φορές είχαμε την ευκαιρία».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για την προσπάθεια της Γιουνάιτεντ να περάσει το… τείχος του Βερολίνου, όπως χαρακτήρισε την αμυντική διάταξη της Χάντερσφιλντ μετά το 2-0 στο Ολντ Τράφορντ. Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες (πρώτο γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ) έδωσαν τη νίκη, ωστόσο ο πορτογάλος τεχνικός έκανε για ακόμα μία φορά παράπονα για τους οπαδούς της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην έδρα της Πόρτσμουθ οι οπαδοί κάνουν περισσότερη φασαρία».

Η Ριάνα φέρνει γούρι στην Αρσεναλ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στο twitter ο Μεσούτ Οζίλ σε σχόλιο του κάτω από φωτογραφία με τη διάσημη τραγουδίστρια μετά το ματς με την Εβερτον. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε 5-1 με χατ-τρικ του Ράμσεϊ, ενώ από ένα πέτυχαν οι Κοσιελνί και Ομπαμεγιάνγκ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Αρσεναλ.

Αλλα αποτελέσματα: Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 1-1, Μπόρνμουθ – Στόουκ 2-1, Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 3-1, Λέστερ – Σουόνσι 1-1, Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον 2-3. Βαθμολογία: Σίτι 69, Γιουνάιτεντ 56, Λίβερπουλ 51, Τσέλσι 50, Τότεναμ 49.