Ο Ζινεντίν Ζιντάν υπερασπίστηκε την απόφαση του συλλόγου να μην προχωρήσει σε απόκτηση παικτών την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, λέγοντας ότι έχει «τυφλή εμπιστοσύνη» στην ομάδα του, η οποία προσπαθεί να καλύψει μια διαφορά 19 βαθμών από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα. Πάντως, όλο το προηγούμενο διάστημα τα ισπανικά ΜΜΕ θεωρούσαν δεδομένη την απόκτηση του τερματοφύλακα της Αθλέτικ Μπιλμπάο Κέπα Αριθαμπαλάγκα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε μέσα στον Ιανουάριο ότι δεν ήθελε περισσότερες υπογραφές, καθώς είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες που κατάφεραν να διατηρήσουν πέρυσι τον τίτλο του Champions League στην ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Είμαστε μαζί, ακόμα κι αν είναι μια δύσκολη στιγμή. Έχω παρατηρήσει ότι οι παίκτες επικεντρώνονται στο στόχο τους όταν περνάμε δύσκολες στιγμές. Έχω πίστη στην ομάδα μου, έχω τυφλή εμπιστοσύνη στους παίκτες – τίποτα άλλο. Έτσι ζω κι έχω εμπιστοσύνη σ΄ αυτούς. Αυτό είναι που θέλω να δείξω», δήλωσε ο Ζιντάν σε συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, εκτός από την άσχημη εικόνα στο πρωτάθλημα, η Ρεάλ έχει αποκλειστεί από το κύπελλο Ισπανίας και μάλιστα από την άσημη Λεγανές και αντιμετωπίζει την τρομακτική προοπτική να μείνει εκτός και από το Champions League, αφού στη φάση των «16» αντιμετωπίζει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το μακροπρόθεσμο μέλλον του Ζιντάν θα μπορούσε να εξαρτηθεί από την ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά ο Γάλλος ισχυρίζεται ότι παραμένει επικεντρωμένος στο παρόν: «Δεν με νοιάζει τι θα συμβεί την επόμενη σεζόν. Είμαι εδώ για να σκεφτώ αυτά που συμβαίνουν εδώ και τώρα, να προετοιμάσω την ομάδα μου για τους αγώνες πρωταθλήματος. Εσείς (σ.σ. τα ΜΜΕ) μιλάτε σαν να έχει ήδη κριθεί το πρωτάθλημα, αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας».

«Όσον αφορά το Champions League, είμαστε πραγματικά έτοιμοι για αυτό. Η Ρεάλ έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα μας στη διοργάνωση».