Η Γουέστ Χαμ απέλυσε τον αρμόδιο διευθυντή για τις μεταγραφές παικτών, Τόνι Χένρι, μετά από διαμαρτυρίες για φυλετικές διακρίσεις, ανακοίνωσε ο σύλλογος της Premier League. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Χένρι είπε ότι ο σύλλογος θέλησε να περιορίσει τον αριθμό των Αφρικανών παικτών, καθώς «έχουν κακή συμπεριφορά» και «προκαλούν χάος» όταν δεν είναι στην ομάδα.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι ο Χένρι έχει παυθεί από τη θέση του, εν αναμονή της «πλήρους και διεξοδικής έρευνας» που θα πραγματοποιηθεί. «Η Γουέστ Χαμ δεν θα ανεχθεί κανενός είδους διακρίσεις και, ως εκ τούτου, ενήργησε γρήγορα λόγω της σοβαρότητας αυτών των ισχυρισμών», αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Και προστίθεται σε αυτή: «Στην οικογένεια της Γουέστ Χαμ, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την ικανότητα, τη φυλή, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Ο σύλλογος δεν θα κάνει κανένα σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Ο Χένρι εργάζεται για το σύλλογο του Λονδίνου από το 2014, ενώ παλαιότερα έχει συνεργαστεί με τις Έβερτον, Σάντερλαντ και Τσέλσι.