Ο Φεβρουάριος είναι ο πιο δραστήριος μήνας στηFormula 1. Οι ομάδες πρέπει έως και τα τέλη του μήνα να έχουν πραγματοποιήσει τις πρεμιέρες των νέων μονοθεσίων τους, τα οποία όπως φαίνεται θα ανεβάσουν τους τόνους μέσα στις πίστες, με όπλο την ισχύ των κινητήρων. Με γνώμονα ότι πέρυσι ηFerrariείχε ξεκινήσει δυναμικά –αλλά στην πορεία ηMercedes-Benzτης έκοψε τον αέρα -, φέτος η κόκκινη ομάδα βλέπει να έχει ως κύριο όπλο της την ισχύ του κινητήρα της νέαςFerrari(με τον κωδικό 669) που πιθανόν να αγγίξει τους 1.000 ίππους!

Χίλια άλογα θα αποδίδουν –όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα που είναι πολύ κοντά στα στρατηγεία των αγωνιστικών ομάδων τηςFormula 1 –και τα μονοθέσια τηςMercedes-Benz. Τόσο το μονοθέσιο του περσινού πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, όσο και του Βάλτερι Μπότας, έχουν δεχθεί τις περιποιήσεις των μηχανικών, που αισθάνονται την ανάσα των αντιπάλων τους. ΤοW09, όπως ονομάζεται το νέο μονοθέσιο των Γερμανών, θα αποκαλυφθεί στο Σίλβερστοουν της Μεγάλης Βρετανίας στις 22 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα, ηFerrariθα αποκαλύψει και αυτή σε ειδική εκδήλωση το νέο της μονοθέσιο. Λίγες ημέρες αργότερα και έως τις 26 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμές στην Ισπανία, εκεί όπου θα γίνουν και οι πρώτες μετρήσεις από τις ομάδες, που θα δουν και τις πραγματικές δυνατότητες των νέων μονοθεσίων τους μετά την εξέλιξή τους σε σχέση με πέρυσι.

Το έτερο φόβητρο

Σαφώς για την περσινή πρωταθλήτριαMercedes-Benzο πρωτοκλασάτος αντίπαλός της μπορεί να είναι η κόκκινη ομάδα και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, βελτιωμένο όμως θα είναι και το μονοθέσιο τηςRedBull, με τον εικοσάχρονο Μαξ Φερστάπεν να επιδιώκει περισσότερες νίκες και θέσεις στο βάθρο.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα αποκαλυφθούν άλλα δύο ενδιαφέροντα μονοθέσια. Είναι τηςMcLarenκαι τηςToroRosso. Φέτος ηMcLaren θα έχει κινητήρα τηςRenaultκαι η επίσημη αποκάλυψη του μονοθεσίου της θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου. ΗToroRossoθα χρησιμοποιεί κινητήρες τηςHonda, αν και τα γαλλικά μοτέρ αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά για τα μονοθέσια τηςMcLaren.

Ολες οι ομάδες θα συνευρεθούν στην πίστα της Βαρκελώνης για τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς, σχεδόν έναν μήνα πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος τηςFormula 1, που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Μαρτίου, παραδοσιακά από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 21 γκραν πρι και επιστρέφουν οι πίστες της Γαλλίας και της Γερμανίας.