Για το +7 θα αγωνιστεί απέναντι στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη (25/1, 21:15), με στόχο να καλύψει τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στο Κάουνας, αλλά και να επιστρέψει στις νίκες στο ΟΑΚΑ, μετά το πρώτο «στραβοπάτημα» σε 10 αγώνες, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Κομβικό» χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ανακοινώνοντας πως ο Ματ Λοτζέσκι θα απουσιάσει από ένα ακόμη αγώνα, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο πέλμα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε αρχικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα εντός έδρας ματς: «Σύμφωνα με πολλές απόψεις, και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά φέτος, πολύ επιθετικά, αλλά και καλό μπάσκετ. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ξέρουμε ότι αύριο πρέπει να παίξουμε επιθετικά σε άμυνα και επίθεση. Να έχουμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και μάλιστα γρήγορες».

Για τις δύο διαδοχικές ήττες στην Ευρώπη, από Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για τη δύσκολη νίκη που κρίθηκε σε 2 παρατάσεις με το Λαύριο, ο Καταλανός προπονητής τόνισε: «Δεν είμαστε εκτός ρυθμού. Παίζουμε όμως πολλά δύσκολα παιχνίδιά. Όταν λέω ότι το πρόγραμμα είναι απίθανο, το εννοώ. Όταν χάνεις, είναι πάντα πολύ δύσκολο να παίζεις. Ξέρουμε ότι είναι ένα κομβικό παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, όπως το ξέρουν και οι παίκτες και οι οπαδοί».

Ερωτηθείς για την απουσία του αρχηγού της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος είχε πετύχει 17 πόντους, στην 11η αγωνιστική, απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Πασκουάλ εξήγησε: «Και ο Πάνγκος παίζει εξαιρετικά, αλλά και ο Ουάιτ στην ίδια θέση με τον Γιανκούνας. Και ο Ουλανόβας μπορεί να παίξει στο “4”. Διαθέτουν, λοιπόν παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν».

Στο τέλος, ο Πασκουάλ ενημέρωσε πως δεν υπολογίζει στον Ματ Λοτζέσκι: «Κι εμείς θα έχουμε τον Ματ Λοτζέσκι εκτός. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».