Στην έκκληση που υπέγραψε και η γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ, σύμφωνα με την οποία «οι άνδρες πρέπει να διατηρήσουν την δυνατότητα να παρενοχλούν τις γυναίκες», αναφέρθηκε ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια πολιτικής συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση της Rai.

«Η Κατρίν Ντενέβ μιλά ευλογημένα» είπε ο 81χρονος Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραιτήθηκε το 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι «Μπούνγκα-Μπούνγκα» με νεαρές γυναίκες, όντας υπό έρευνα για τις ερωτικές επαφές του με ανήλικη ιερόδουλη.

«Είπε μια μεγάλη αλήθεια η Κατρίν Ντενέβ, το να φλερτάρεις δεν αποτελεί προσβολή», τόνισε ο πρώην Καβαλιέρε, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

«Είναι φυσικό το ότι γυναίκες είναι ευχαριστημένες να τις φλερτάρει ένας άνδρας. Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία διότι είναι πάντα οι γυναίκες που με φλερτάρουν. Το κύριο θέμα, βέβαια, είναι ότι το φλερτ πρέπει να παραμένει στο πεδίο της κοσμιότητας», πρόσθεσε.

Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός χαιρέτισε την ηθοποιό επειδή υπερασπίστηκε τους άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, στον απόηχο του σκανδάλου του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Το μίσος για τους άνδρες»

Η Ντενέβ και άλλες 99 Γαλλίδες κατήγγειλαν την Τρίτη την πρόσφατη διεθνή εκστρατεία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμεί με «πουριτανισμό» και πυροδοτείται από «το μίσος για τους άνδρες».

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο του Γουάινστιν, χιλιάδες γυναίκες μοιράστηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τις δικές τους ιστορίες, την παρενόχληση ή τις επιθέσεις που βίωσαν.

Ο Μπερλουσκόνι είναι ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια αλλά ο ίδιος προσωπικά δεν μπορεί να αναλάβει πολιτική θέση επειδή το 2013 είχε καταδικαστεί για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Το 2014 απαλλάχθηκε, σε άλλη δίκη που αφορούσε τον δεσμό του με την ανήλικη Καρίμα Ελ Μαρούγκ –γνωστότερη ως Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα – καθώς ο δικαστής δέχτηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί πως γνώριζε την ηλικία της. Σήμερα όμως έχει παραπεμφθεί και πάλι, αυτήν τη φορά με την κατηγορία της δωροδοκίας μαρτύρων στη δίκη αυτή.