Ο στόχος μεγάλος και συνάμα εντυπωσιακός. Μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα. Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ρεκόρ με την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος κυριαρχεί στη σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Και οι κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδος στο μεταγραφικό πεδίο επιβεβαιώνουν την ξεκάθαρη στόχευση των Ερυθρόλευκων για ενίσχυση του ρόστερ. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το σάρωμα πριν μπει ο νέος χρόνος, πριν ξεκινήσει επίσημα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν φανερώνει πολλά, όχι μόνο για τη συνέχεια της σεζόν, αλλά και για τις βάσεις που θέτουν έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο Εχσάν Χατζισαφί έπιασε ήδη Λιμάνι, ο ιρανός αριστερό μπακ αποτελεί ένα πολυεργαλείο για την ομάδα του Πειραιά. Ο 27χρονος διεθνής άσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης όσο και μπροστά από τον μπακ. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως στον Πανιώνιο είχε παίξει και ως κεντρικός μέσος όταν χρειάστηκε να καλύψει κενά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η μεταγραφική δραστηριότητα είχε και συνέχεια για τους Πειραιώτες, αφού ο Ολυμπιακός προχωρεί στην απόκτηση δύο ακόμα παικτών. Τριαντάφυλλος Πασαλίδης και Ιγκόρ Σίλβα θεωρούνται κλεισμένοι από την ομάδα του Λιμανιού καθώς οι πρωταθλητές έχουν συμφωνήσει με τον Αστέρα για την απόκτηση του έλληνα στόπερ και του βραζιλιάνου δεξιού μπακ. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον Ιγκόρ, είναι πολύ πιθανό να φορέσει τα ερυθρόλευκα από τον Ιανουάριο.

Την τελευταία μέρα του 2017 είδε το φως της δημοσιότητας σενάριο (με χώρα προέλευσης την Ισπανία) που θέλει τον Οσκαρ Γκαρσία να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Την πληροφορία μετέδωσε αρχικά η καταλανική εφημερίδα «Ελ Μούντο Ντεπορτίβο» και ακολούθησε η δεύτερη εφημερίδα της Βαρκελώνης «Σπορτ». Από πλευράς Ολυμπιακού πάντως δεν υπήρξε κανένα σχόλιο επί του θέματος, οι πρωταθλητές τηρούν σιγήν ιχθύος. Πάντα με βάση τα σχετικά ρεπορτάζ, «ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Σεντ Ετιέν». Μάλιστα χθες υπήρχαν και νέα δημοσιεύματα στην Ισπανία που έκαναν λόγο για συνάντηση στελέχους των Ερυθρολεύκων με τον Γκαρσία στη Βαρκελώνη με σκοπό την οριστικοποίηση της συμφωνίας.