Είναι η χρονιά του Μουντιάλ καθώς εκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη θα στρέψουν το βλέμμα τους στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι, στη μάχη για την ανάδειξη της ομάδας που θα ανέβει στον παγκόσμιο θρόνο. Μπορεί η χώρα μας να μη συμμετέχει, ωστόσο, το ημερολόγιο της νέας χρονιάς περιλαμβάνει αρκετές διοργανώσεις με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Στον στίβο, στην ενόργανη γυμναστική, στο πόλο, η Ελλάδα εκπροσωπείται από σπουδαία ονόματα που πρωταγωνιστούν στο διεθνή χώρο και ετοιμάζονται για νέες διακρίσεις.

Στίβος

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη κατ’ αρχάς έχει μπροστά της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ (1-4 Μαρτίου). Στην πόλη των Δυτικών Μίντλαντς, η βασίλισσα του αθλήματος θα επιδιώξει να πάρει το χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό που λείπει από την πλούσια συλλογή της. Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον παγκόσμιο στίβο. Τον περασμένο Οκτώβριο αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017. Εκτός από το Μπέρμιγχαμ, η Στεφανίδη βλέπει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο (7-12 Αυγούστου), όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή στα μίτινγκ της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ. Στο ίδιο άθλημα είναι και ο Κώστας Φιλιππίδης που θα αγωνιστεί με φιλοδοξίες για μετάλλιο σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ δυνατή παρουσία περιμένουμε και από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.

Αναμένοντας διακρίσεις

Ο άρχοντας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται να προσθέσει στη συλλογή του και νέα χρυσά μετάλλια τη χρονιά που έρχεται. Ο 27χρονος γυμναστής ήταν ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, ενώ έχει αναδειχτεί δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Από το 2015 παραμένει αήττητος! Ο Πετρούνιας έχει μπροστά του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη (9-12 Αυγούστου), αλλά και το Παγκόσμιο στο Κατάρ (25 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου).

Ο ελληνικός αθλητισμός περιμένει διάκριση και από την ολυμπιονίκη στη σκοποβολή Αννα Κορακάκη, η οποία έχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία (16-26 Φεβρουαρίου), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (1-9 Σεπτεμβρίου στο Πλόβντιβ).

Η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών μάς έχει καλομάθει τα τελευταία χρόνια καθώς είναι πάντα στην τετράδα των μεγάλων διοργανώσεων. Εχει και φέτος υψηλούς στόχους και η μεγάλη αποστολή θα είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στο διάστημα 14-28 Ιουλίου.

Παγκόσμιας σημασίας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αναμένεται κάθε χρόνο με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών σπουδαίων αθλητών και αθλητριών –τον περασμένο Νοέμβριο, οι συνολικές συμμετοχές άγγιξαν τις 51.000. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος του 2018 έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Κλείνουμε με το Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας 14 Ιουνίου – 15 Ιουλίου, μία διοργάνωση που πάντα προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη και θέτει σε δεύτερη μοίρα κάθε άλλη καθημερινή δραστηριότητα. Φαβορί για τον τίτλο είναι η κάτοχος Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, ενώ με υψηλές προσδοκίες θα ταξιδέψουν στη Ρωσία και οι Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Βέλγιο.