Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ.Γεωργιάδης, στην Βουλή με αφορμή την τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών. «Το κίνημα των κινημάτων που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και νομοθετεί υπέρ των κινημάτων που ζητούν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί ή κατά των κινημάτων;», διερωτήθηκε για να απαντήσει πως «νομοθετεί κατά των κινημάτων».

«Ήταν ανώριμος και τώρα γίνεται ώριμος», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερθείς στην στάση που τηρούσε στο παρελθόν και την στάση που υιοθετεί σήμερα για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι «αν αφαιρέσετε το αυτεπάγγελτο δεν θα δουλέψει η τροπολογία και θα ξανά είμαστε εδώ σε λίγο καιρό γιατί το ζητά η τρόικα».

«Αν αποφασίσατε ότι γίνατε ώριμοι, δεν θα αφαιρέσετε το αυτεπάγγελτο. Και εάν δεν το αφαιρέσετε, στην επόμενη κινητοποίηση ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και η Κωνσταντοπούλου θα επιδιώξουν να εφαρμοστεί ο νόμος Κοντονή και θα συλληφθούν. Τότε θέλω να σας δω όταν οι πρώην σύντροφοί σας θα σας κατηγορούν ότι τους κλείσατε φυλακή, πώς θα το δικαιολογήσετε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόη, συμπλήρωσε πως «όχι μόνο γίνατε μνημονιακότεροι των μνημονιακών και καπιταλιστικότεροι των καπιταλιστών, αλλά θα είστε εσείς που θα τους έχετε συλλάβει». «Καλά Χριστούγεννα! Να δω τώρα πώς θα ξεμπλέξετε με την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη όταν θα τους κλείσετε στην φυλακή», κατέληξε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Αναφερθείς εξάλλου στο θέμα της τροπολογίας ο βουλευτής της ΝΔ, Μ.Βορίδης, είπε ότι «προφανώς κάτι εισάγετε στην νομοθεσία», καθώς η απειλή διώκεται μόνο κατ’ έγκληση, ενώ η διάταξη λέει ότι για υπάλληλο που διενεργεί πλειστηριασμό και απειλείται, προβλέπεται δίωξη αυτεπαγγέλτως.

«Να σας πω εγώ τις θα συμβεί: η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λαφαζάνης, οι άνθρωποι του ΚΚΕ θα συλληφθούν», σημείωσε ο κ. Βορίδης, δηλώνοντας πως «είναι μεγάλη ηδονή για μένα να σας ακούω να υπερασπίζεστε μετά πάθους τους πλειστηριασμούς, που τώρα σιωπηλοί δεν αρθρώνετε κουβέντα και είστε έτοιμοι να ψηφίσετε».

Λάμπρος Σταυρόπουλος