Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα Μειοψηφίες Μητροπολιτικών Επιθέσεων ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης TV100/FM100 και στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με μακροσκελές κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση ξεκινάει με τη φράση: «Η αλήθεια του εξουσιαστικού συστήματος αντικατοπτρίζεται στην βαρβαρότητα του εγκλεισμού… ».

Και συνεχίζει, σημειώνοντας ότι «Τα ΜΜΕ ως θεμελιώδης μηχανισμός του εξουσιαστικού συμπλέγματος, έχουν αναλάβει την παρουσίαση της «πραγματικότητας» στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται κάθε φορά τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας».

Ακολουθεί «ανάλυση» για το νέο σωφρονιστικό κώδικα και τις συνθήκες εγκλεισμού, τους κρατικούς θεσμούς και τα ΜΜΕ και η ανακοίνωση καταλήγει με δυο υστερόγραφα, στο ένα από τα οποία αναφέρεται ότι ο τραυματισμός εργαζόμενου, κατά την επίθεση στα TV και FM100 ήταν επινόηση των μέσων ενημέρωσης, αφού οι ίδιοι, όπως τονίζουν «περιορίστηκαν στην καταστροφή των οχημάτων των δύο σταθμών και στο βανδαλισμό της εισόδου».