Η Ομαρόσα Μάνιγκολτ Νιούμαν, μια πρώην τηλεπερσόνα η οποία έγινε σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε αναλάβει στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να «ακολουθήσει άλλες ευκαιρίες», δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η Ομαρόσα Μάνιγκολτ Νιούμαν, διετέλεσε σύμβουλος του προέδρου Τράμπ, καθώς και διευθύντρια επικοινωνίας των δημοσίων σχέσεων του Λευκού Οίκου. Πρώην σταρ του «The Apprentice», του τηλεριάλιτι που παρουσίαζε ο Αμερικανός πρόεδρος, εργάστηκε ως διευθύντρια των αφρικανικο-αμερικανικών δράσεων στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Η Σάντερς δήλωσε ότι η αποχώρηση της Νιούμαν θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με αναφορές, η Νιούμαν διαδραμάτισε κάποιες φορές έναν αμφιλεγόμενο ρόλο στον κύκλο του Λευκού Οίκου.

Οι New York Times σε δημοσίευμα τους τον Σεπτέμβριο ανέφεραν ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι είχε συμπεριλάβει την Νιούμαν σε μια «λίστα ακατάλληλων βοηθών» («no-fly list») που δεν θεωρούσε ότι είναι ικανοί για να συμμετέχουν σε σοβαρές συναντήσεις.

Πηγές που πρόσκεινται στο Λευκό Οίκο, έχουν τονίσει ότι αναμένουν ένα κύμα αποχωρήσεων από την κυβέρνηση, μόλις ο Τραμπ ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο της προεδρικής του θητείας.