Πήραν πίσω έγγραφο του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, το οποίο είχε αποσταλεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας προσωπικά στοιχεία καθηγητών του Πανεπιστημίου που… ασχολούνται επιστημονικά με τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μήνυση από εκπρόσωπο ακροδεξιάς οργάνωσης κατά συμπολίτη του για χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» και, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, εστάλη το έγγραφο (κάτω) με το οποίο ζητούνται «πλήρη στοιχεία ταυτότητας - μαζί με διευθύνσεις κατοικίας – του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου».


Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

»Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

Λέγεται ότι σκοπός της εισαγγελικής και αστυνομικής έρευνας ήταν η αναζήτηση εμπειρογνωμόνων - πανεπιστημιακών προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για τη νομική ερμηνεία του όρου «τουρκική μειονότητα». Και όπως φάνηκε, τα κατάφεραν πολύ καλά...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από