Αρέσκεται στις ανατροπές ο εφετινός Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές για ένα ακόμα παιχνίδι γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και επικράτησαν τελικά του Απόλλωνα 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης επιστρέφοντας στην κορυφή (με ματς περισσότερο από την ΑΕΚ) της βαθμολογίας και ανεβάζοντας το νικηφόρο τους σερί στα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Καριμ Ανσαριφάντ ήταν αυτός που ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο τέλος με τον Πάρντο και τον Ομάρ να είναι εξαιρετικοί και να διεκδικούν και αυτοί τον τίτλο του mvp που όμως πάει στον Ιρανό.

Το δεδομένο ότι οι Πειραιώτες έχουν εφέτος ίσως την πιο προβληματική άμυνα της δεκαετίας και την τρίτη χειρότερη του εφετινού πρωταθλήματος (δέχτηκε με τον Απόλλωνα το 15ο της γκολ στη Σούπερ Λίγκ) είναι η βασική αιτία που τους φέρνει συνέχεια να κυνηγάνε το αντίπαλο μένοντας πίσω στο σκορ. Μόλις σε δύο παιχνίδια από τα 13 εφέτος στο πρωτάθλημα δεν έχει δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός. Με τη Λαμία στο Περιστέρι και με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Αυτή ήταν η 3η εφετινή ολική ανατροπή για τον Ολυμπιακό μετά το 3-1 στην Κέρκυρα (από 0-1), και το 4-3 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (από 0-1 και 3-3) ενώ με τον Αστέρα Τρίπολης έσωσε το βαθμό στο Φάληρο, ισοφαρίζοντας στο φινάλε (1-1) και κάπως έτσι έσπασε και την ισοπαλία με το Λεβαδειακό – επίσης στην έδρα του – φτάνοντας στο τέλος στο 2-1.

«Δεχόμαστε κάτι γκολ απίστευτα, είναι τρομερό και δεν μπορώ να το πιστέψω. Όμως είπα και πάλι στους παίκτες ότι θα επιστρέψουμε με 3-4 γκολ και είμαι ευχαριστημένος από την προσπαθειά τους» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής που είδε έναν από τους καλύτερους παίκτες του εφέτος τον Σισέ να κάνει…δώρο (από λάθος γύρισμα) πάσα στο Ελμπάζ και αυτός να ανοοίγει το σκορ (1-0) για τον Απόλλωνα στο 23’.

Ο Τζούρτζεβιτς (τον οποίο ξεκίνησε βασικό ο Λεμονής όπως και τον Μάριν επιβραβευοντάς τους την εμφάνιση στην Κέρκυρα) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα τον Τσόβιτς σε καλή βραδιά (έκανε 3-4 μεγάλες αποκρούσεις με αποκορύφωμα αυτή στο Φορτούνη και τη διπλή στο δεύτερο ημίχρονο) το γκολ ήταν δύσκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό που απλά ισοφάρισε στο ημίχρονο με εξαιρετική προσπάθεια του Ομάρ (31’) που έγινε ο 6ος αμυντικός της ομάδας που σκοράρει, αλλά το θέμα για τους Πειραιώτες είναι οι αμυντικοί τους να αρχίσουν να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα !

Η είσοδος του Πάρντο και του Ανσαριφάρντ άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού με τους δύο τους να συνεργάζονται άψογα για το 2-1 του Ιρανού (80’) ο οποίος έκλεισε και το σκορ στις καθυστερήσεις από σέντρα του Φορτούνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46′ Ένχελς), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά (66′ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (62′ Ανσαριφάρντ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κοντοές, Κύργιας, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ (90+ Κιταμπαλά), Χουάρες, Αλμπάνης (71′ Μαάτσι), Ανιέτε (84′ Μενδρινός), Ελμπάζ.