Ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε ότι κατανοεί τη σημασία της περιστασιακής ξεκούρασης στους αγώνες της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί σωματικά για τη συνέχεια της σεζόν, στο περιθώριο της βράβευσής του με το «Χρυσό Παπούτσι», καθώς ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και για τέταρτη συνολικά φορά στην καριέρα του.

Ο επιθετικός των μπλαουγκράνα αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Champions League μέχρι και τον αγώνα της Τετάρτης με τη Γιουβέντους που ο προπονητής του, Ερνέστο Βαλβέρδε, τον κράτησε στο πάγκο και τον χρησιμοποίησε στο 56ο λεπτό, προκειμένου να τον ξεκουράσει ενόψει της αναμέτρησης με την Βαλένθια την Κυριακή.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στον πάγκο, αισθάνομαι μια ταραχή γιατί συνήθως παίζω. Δεν μου αρέσει να μένω εκτός, μου αρέσει να συμμετέχω στον αγώνα και να βοηθώ από μέσα. Καταλαβαίνω όμως ότι η σεζόν είναι μακρά και ότι πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου περισσότερο, καθώς κάθε χρονιά η αγωνιστική περίοδος γίνεται όλο και πιο σκληρή».

Ο 30χρονος Μέσι βοήθησε στην καλή εκκίνηση της «Μπάρτσα» στo Champions League, αλλά και στο πρωτάθλημα και με νίκη στο «Μεστάγια» κατά της Βαλένθια οι Καταλανοί θα ξεφύγουν με 7 βαθμούς στην κατάταξη, αλλά θα διατηρήσουν ταυτόχρονα και τη διαφορά των 10 βαθμών που έχουν ήδη «χτίσει» από τις δύο ομάδες της Μαδρίτης, τη Ρεάλ και την Ατλέτικο.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, αλλά η Βαλένθια έχει καλή ομάδα, έναν καλό προπονητή με ξεκάθαρες ιδέες για την ομάδα του και γενικά ξέρουν ακριβώς πώς θέλουν να παίξουν. Έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν μόνο μία φορά την εβδομάδα, γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ακόμα περισσότερο επειδή είναι στην έδρα τους, αλλά θα πάμε εκεί με πολύ ενθουσιασμό για να νικήσουμε» τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός.

Ο Μέσι κατέκτησε για τέταρτη φορά τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στη Ευρώπη, αφού πέτυχε 37 γκολ κατά την περασμένη σεζόν, διαδεχόμενος τον συμπαίκτη του, Λουίς Σουάρες, ο οποίος είχε επικρατήσει το 2016 με 40 τέρματα. Ο Μέσι ήταν και πάλι κορυφαίος σκόρερ τις σεζόν 2009-10, 2011-12 και 2012-13.