Σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση προσωπικά με τον Πρωθυπουργό είναι αποφασισμένος να μετατρέπει κάθε δημόσια συζήτηση εντός και εκτός Βουλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν αυτή την ώρα τους πολίτες. Πρόκειται ουσιαστικά για την ατζέντα που θα αποτελέσει και τη βασική αιχμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες. Η οικονομία σε συνδυασμό με την υπερφορoλόγηση, τα έργα υποδομής που οι καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους στοιχίζουν ζωές, όπως τραγικά επιβεβαιώθηκε στη Δυτική Αττική, η ανομία και, φυσικά, η υπόθεση Καμμένου είναι τα πρώτα θέματα στη σχετική λίστα, κάτι που έγινε σαφές και στη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε από τη μεγάλη καταστροφή στη Δυτική Αττική και, αφού αναγνώρισε τις ευθύνες που διαχρονικά υπάρχουν για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, έστρεψε τα βέλη του στη Ρένα Δούρου για την απουσία έργου, στον απόντα –όπως είπε –Πρωθυπουργό και στον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. «Ο κ. Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά «πέρασε μόνο για δέκα λεπτά και έστρεψε αλλού το βλέμμα του. Ηταν απών και στις πυρκαγιές. Τις επιθεώρησε από αέρα και όταν έσβησαν. Απών από τους σεισμούς στην Κω. Από την καταστροφή στον Σαρωνικό. Δεν επισκέφθηκε καν τις πληγείσες περιοχές. Απών είναι και τώρα. Ενα γρήγορο πέρασμα από την περιοχή και μετά έφυγε για Σουηδία όπου υπήρχε χρόνος για φωτογραφίες και φιλόδοξες διακηρύξεις για αλλαγή του ευρωπαϊκού μοντέλου»!

ο ρουβικωνασ. Για τα θέματα της ανομίας έδωσε έμφαση στον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια και στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο «Πεντάγωνο». «Ο δεσμός, το νήμα που ενώνει συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ με Ρουβίκωνα και τραμπούκους δυστυχώς παραμένει ζωντανός. Οι πράξεις σας δεν ανατρέπουν αυτό το συμπέρασμα» συμπλήρωσε, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη αυτών των φαινομένων.

Με τον Πάνο Καμμένο έδωσε… ραντεβού την Πέμπτη, οπότε θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την απόπειρα πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και σημείωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας καταδικάστηκε από το δικαστήριο για τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά του Χρήστου Πάχτα. «Ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε για την προτροπή του να λιντσάρουν στη Χαλκιδική έναν πολίτη. Αυτά είναι τα ήθη που κομίσατε. Την Πέμπτη θα τα πούμε και για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου. Δεν θα είναι ευχάριστη η θέση του ούτε η δική σας που εξακολουθείτε να τον στηρίζετε» σημείωσε.