Εξώδικο στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρίνοντας ως συκοφαντικό και επικίνδυνο βίντεο που αποτελεί μέρος ενημερωτικής καμπάνιας για την σεξουαλική παρενόχληση.

Το επίμαχο σποτ, σύμφωνα με τον ΙΣΑ θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών» καθώςπαρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά μητέρα.

Δια της εξώδικης διαμαρτυρίας προς την Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέα Ισότητας ο ΙΣΑ ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του βίντεο καθώς θεωρεί ότι το είναι συκοφαντικό, ανυπόστατο και επικίνδυνο.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί», υποστηρίζει ο ΙΣΑ τονίζοντας παράλληλα ότι «χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή».

Επίσης σε επιστολή του προς την κ. Κούβελα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την Γενική Γραμματεία Ισότητας να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο και να δώσει εξηγήσεις στον ιατρικό κόσμο και τους πολίτες για το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο.

Ο ΠΙΣ κατηγορεί την ΓΓ Ισότητας για επιπολαιότητα και υποστηρίζει ότι δεν προηγήθηκε επικοινωνία με τον θεσμικό εκπρόσωπο των γιατρών προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη του και να αναφέρει έστω ένα περιστατικό παρενόχλησης ασθενούς ή συνοδού από γιατρό.