Ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής Ανδρών με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας το 2019. Και ενώ δέκα ημέρες πριν από το επίσημο τζάμπολ (24/11) η FIBA εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαρακώματα με την Euroleague Basketball, οι έξι διεθνείς του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μιλουτίνοβ, Στρέλνιεκς) αποφάσισαν να βγουν μπροστά θέτοντας εαυτούς εκτός των λεγόμενων «παραθύρων». Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός, από τον οποίο έχουν κληθεί τέσσερις παίκτες (Καλάθης, Θ. Αντετοκούνμπο, Ογκαστ, Μήτογλου) για τους πρώτους αγώνες (στις 27/11 η Εθνική υποδέχεται το Ισραήλ στο Ηράκλειο Κρήτης), κρατά κλειστά τα χαρτιά του επιχειρώντας να κερδίσει χρόνο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση των έξι διεθνών του Ολυμπιακού που κλείνει ως εξής: «Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων».

Εν τω μεταξύ, σε μερικές ώρες ξεκινά η δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (21.15, NS1) την πρωτοπόρο Χίμκι Μόσχας του Γιώργου Μπαρτζώκα και μεθαύριο (19.30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη θα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός για την αυριανή (19.45) αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα και την Παρασκευή οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχτούν (21.00) τον Ερυθρό Αστέρα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 23 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Μιλάνο και την επομένη, ανήμερα της συνάντησης της Εθνικής στο Λέστερ, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.