Στα «θύματα» του εξωπραγματικού Γιάννη Αντετοκούνμπο προστέθηκαν –μετά τους Μπόστον Σέλτικς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς –και οι θρυλικοί Λος Αντζελες Λέικερς, οι οποίοι έχουν τον Μάτζικ Τζόνσον στην προεδρία και όχι στο παρκέ, αλλά αποτελούν ένα από τα πιο εμπορικά ονόματα στον παγκόσμιο αθλητισμό! Ο Greek Freak έδωσε νέα παράσταση στο ΝΒΑ και παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ είχε ξοδέψει όλη του την ενέργεια (28 π., 12 ρ., 5 ασ., 4 τ.) για την εκτός έδρας νίκη (94-87) των Μπακς επί των Σπερς, κατέγραψε 33 πόντους και 15 ριμπάουντ προσυπογράφοντας την επικράτηση (98-90) επί των Λέικερς και παραμένοντας στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με 31,7 πόντους κατά μέσον όρο!

«Πολλοί από εμάς ήμασταν κουρασμένοι. Παίξαμε το προηγούμενο βράδυ στο Σαν Αντόνιο, αλλά για να εξαργυρώσουμε τη νίκη μας έπρεπε να κερδίσουμε και τους Λέικερς», σχολίασε ο παίκτης-φαινόμενο, βγάζοντας το καπέλο στον πρωτοεμφανιζόμενο αντίπαλό του στο ΝΒΑ Λόνζο Μπολ, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος, που καταφέρνει (σε ηλικία 20 ετών και 15 ημερών) να σημειώσει «triple double div» (17 π., 12 ρ., 13 ασ.) καταρρίπτοντας κατά τέσσερις ημέρες το ρεκόρ του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Πιστεύω πως έχει σπουδαίο ταλέντο, με μπασκετικό ένστικτο και IQ και αν δουλέψει σκληρά μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι μόλις 20 ετών!», υπερθεμάτισε ο Αντετοκούνμπο, ενθυμούμενος το δικό του ξεκίνημα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Μερικές ώρες νωρίτερα ήταν η σειρά του διεθνούς πόιντ φόργουορντ να διαβάσει το αποθεωτικό σχόλιο, όχι από κάποιον τυχαίο, αλλά από τον πεντάκις πρωταθλητή του ΝΒΑ προπονητή των Σπερς Γκρεγκ Πόποβιτς: «Εχει φοβερή αυτοπεποίθηση και στο πέρασμα του χρόνου απέκτησε την απαραίτητη αντίληψη για το παιχνίδι. Εχει γίνει πραγματικός ηγέτης. Πλέον, παίζει για να σε καταστρέψει. Είναι πανέμορφο να τον βλέπεις να παίζει. Είναι διασκέδαση».