Ομάδα για πρωτάθλημα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ομάδα για Football League εκτός έδρας! Σε πέντε ματς στην επαρχία ο Παναθηναϊκός έχει φέρει πίσω στην Αθήνα μόλις 2 βαθμούς και στην αντίστοιχη βαθμολογία είναι ουραγός (με 2-6 γκολ!) μαζί με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Σημειώστε όμως αντιπάλους, βαθμολογική θέση και επιδόσεις.

Λαμία: 10η στη βαθμολογία με 2-1-2 εντός. Η μία ισοπαλία της είναι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την απέσπασε με γκολ στο 85′!

Κέρκυρα: 11η στη βαθμολογία με 2-1-2 εντός. Η μία νίκη είναι επί του ΠΑΟ.

Αστέρας: 12ος στη βαθμολογία με 2-0-3 εντός. Η μία νίκη επί του ΠΑΟ.

Παναιτωλικός: 14ος στη βαθμολογία με 1-2-2 εντός. Η μοναδική νίκη είναι επί του ΠΑΟ.

Πλατανιάς: 16ος στη βαθμολογία με 0-2-3 εντός. Η μία, από τις δύο ισοπαλίες, με τον ΠΑΟ!

Εχοντας αντιμετωπίσει ομάδες που βρίσκονται από τη 10η θέση και κάτω, ο Παναθηναϊκός με τη νέα ήττα του το Σάββατο με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης έχει 0-2-3 μακριά από το «σπιτικό» του (στο οποίο έχει 4-1-0) και πλέον ασθενεί βαριά όποτε εγκαταλείπει το Απόστολος Νικολαΐδης. Στο ματς της Τρίπολης, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει δικαιολογίες και ενδεχομένως η ήττα την αδικεί, ωστόσο επειδή πάντα το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει, οι Πράσινοι δεν κατόρθωσαν να εξαργυρώσουν τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και να διατηρήσουν την αυτοπεποίθηση που πρόσκαιρα είχαν τονώσει. Με τον Κουλιμπαλί στο 42′ και τον Βιγιαφάνιες στο 62′ να αποχωρούν λόγω τραυματισμού, ο Παναθηναϊκός έχασε σχεδόν κάθε ίχνος δημιουργίας του. Εκανε μια φάση στο 73′ με τον Λουντ, έπειτα από πάσα του Χίλιεμαρκ, ο οποίος αμέσως μετά αντικαταστάθηκε και μετά τίποτα. Σε σημείο που στην παραγωγή της Nova δυσκολεύτηκαν να γεμίσουν με πλάνα τα highlights των 180 δευτερολέπτων, που έκλεισαν με το γκολ του Μουνάφο με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 86′. Δεύτερη νίκη για την ομάδα της Τρίπολης, που ως άλλος «φονέας των γιγάντων» έχει νικήσει ΠΑΟ, ΑΕΚ και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (82′ Ιγκορ), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60′ Μαντίντα), Δουβίκας (57′ Γκόντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42′ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (62′ Μουνιέ), Χίλιεμαρκ (73′ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς.