Το απίστευτο ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς την κορυφή προκαλεί παροξυσμό στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία βλέποντας το όνομα του Greek Freak να φιγουράρει στην πρώτη θέση των υποψηφίων για την ανάδειξη του MVP στο ΝΒΑ (καταγράφοντας 31 π., 9,9 ρ., 5 ασ., 1,7 κλ., 1,4 τ. σε 36,9» συμμετοχής κατά μέσο όρο) συνεχίζουν τα αφιερώματα στον 23χρονο πόιντ φόργουορντ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των «NY Times» να αφιερώσουν περίπου 2.500 λέξεις για τον άσο των Μιλγουόκι Μπακς, ωστόσο η ραγδαία εξέλιξή του αποτυπώνεται στους τίτλους που συνοδεύουν το τωρινό κείμενο και το πρώτο αφιέρωμα των «Times» τον Ιούνιο του 2013.

Το όνειρο

«Η πείνα για μια καλύτερη ζωή που θα μπορούσε να οδηγήσει στο ΝΒΑ», ήταν ο τίτλος πριν από τέσσερα χρόνια, τότε που ο Γιάννης –σημαιοφόρος στην παρέλαση το 2013, μιας και το ζήτημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο –δεν είχε ακόμη επιλεγεί στο ντραφτ. Αυτή τη φορά και ενώ έχουν προηγηθεί κάμποσα Triple Double Figure και δεκάδες εγκωμιαστικά σχόλια από τις σπουδαιότερες μορφές του αθλήματος, ο τίτλος είναι αφοπλιστικός: «Το αδιαμφισβήτητο μεγαλείο του Γιάννη Αντετοκούνμπο»! Στο μακροσκελές κείμενο ο πασίγνωστος (λόγω της θητείας του στο ESPN) αρθρογράφος Μαρκ Στάιν φιλοξενεί δηλώσεις του ίδιου του Γιάννη, του προπονητή του Τζέισον Κιντ, του παλαίμαχου άσου των Μπακς Μάικλ Ρεντ, καθώς και του βετεράνου συμπαίκτη του Τζέισον Τέρι.

Ολοι τους στάζουν μέλι. «Ποτέ μου δεν έχω δει κάποιον σαν αυτόν. Οταν θα μάθει πραγματικά το παιχνίδι, θα είναι ασταμάτητος. Είναι σχεδόν από άλλον πλανήτη» σημείωσε ο Ρεντ, για να συμπληρώσει ο Τέρι, που έχει κατακτήσει τον τίτλο με τον Ντιρκ Νοβίτσκι στους Ντάλας Μάβερικς: «Ο Ντιρκ στα μάτια μου είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος που έπαιξε ποτέ μπάσκετ. Κυριολεκτικά άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η θέση του. Ομως ο Γιάννης δεν έχει θέση. Τα κάνει όλα και ακόμη μαθαίνει».

«Θα μείνω εδώ»

Ο ίδιος ο Γιάννης δεν έκρυψε την επιθυμία να μείνει για αρκετά χρόνια κάτοικος Μιλγουόκι. «Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν μου αρέσουν οι φανταχτερές πόλεις όπως το Λος Αντζελες ή το Μαϊάμι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι ο ίδιος παίκτης αν έπαιζα εκεί» εξομολογήθηκε μερικούς μήνες μετά την υπογραφή του τετραετούς συμβολαίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων με τους Μπακς.