Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και το προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τον τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Χακάν Τσαβούσογλου την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, με το Γ. Δραγασάκη να αναφέρεται σε ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στη φάση επιτάχυνσης της ανάκαμψης και διαμόρφωσης ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση που παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία το 2017.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής της.