Αεροπορική επιδρομή με στόχο τη λαϊκή αγορά Σαχάρ πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Υεμένη με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών υγείας των ανταρτών Χούτι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Saba, το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, κατηγόρησε ως υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό την Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας — η οποία επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη. Σύμφωνα με το πρακτορείο, 21 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν τα όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.

Η επιδρομή είχε στόχο λαϊκή αγορά στη Σαχάρ, έναν από τους υποτομείς της επαρχίας Σαάντα, προπυργίου των ανταρτών Χούτι, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

Το Saba δημοσιοποίησε μια φωτογραφία που δείχνει διαμελισμένα και απανθρακωμένα πτώματα τα οποία φέρονται να είναι θύματα του σημερινού βομβαρδισμού.

Στον πόλεμο στην Υεμένη αντιπαρατίθενται φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, που εκδιώχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014 από την πρωτεύουσα Σαναά, με αντάρτες Χούτι, που προέρχονται από τη μειονότητα των ζαϊντιστών, ενός παρακλαδιού του σιιτισμού, που έχει ισχυρή παρουσία στον βορρά.

Τον Μάρτιο του 2015, φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έλαβαν την υποστήριξη ενός συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία και από τότε συνεχίζονται αδιάκοπα οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές.